Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türkiye’nin ilk belediye özel eğitim kurumu olma özelliği taşıyan Sarıyer Akademi, kurulduğu 2015 yılından bu yana TYT’de yüzde 90, LGS’de ise yüzde 100 başarı sağladı. Kurulduğu günden itibaren 1013 öğrenci liseye, 1103 öğrenci üniversiteye girdi. Eğitim alanları ve etkinlikleri her yıl değişerek günümüz çağına ayak uyduran, hibrit eğitiminin yanı sıra Matematik olimpiyatlarına hazırlık sınıfı, proje odaklı yapay zeka eğitimi, Python ile programlamaya giriş, kodlama ve proje tabanlı öğrenme, öğretmen eğitimlerine önem veren Sarıyer Akademi’de okuyan öğrenciler büyük bir şansa sahip oluyorlar.
AKADEMİ BİR AYRICALIKTIR
Eğitime inanan insanlarla verilen çaba ile çok daha fazla mesafe alındığına, çocukluk döneminde ihtiyacı olan her şeyi şimdinin çocukları için yapmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Genç, Sarıyer Akademi’de okumanın bir ayrıcılık olduğunun altını çizerken, konuşmasında şunları söyledi: “İşim gereği birçok ülkede bulundum. Eğitimli toplumlarla eğitilmemiş toplumlar birbirinden ayrılıyor. Biri insanlığı yönetiyor, diğeri ise yönetiliyor. 1921’de savaşın ortasında Eğitim Şurası yapmak büyük bir akıl. Deprem hepimizi çok üzdü ve yordu. Eğitime ara verilmemesi gerekiyor. Hatay Akademi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılırken depremin olması bütün çabaları boşa çıkardı. Gündemin dışına itti. O çocuklar için Türkiye Akademi çatısı altında çadır kentlerde eğitimleri konteynırlara taşıdık. Depremin önlenmesi ancak ona karşı mücadele yöntemini bilmekle olur. Bunu da eğitimli insan yapar.
ÖZGÜVENLİ BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ
Yaşamın içinde olunca her şeyi yapmak çok kolay. Eğitimin sacayakları okul, eğitmen ve ailedir. Sizlerden tek isteğim bundan sonra başarılı olmaları için elinizden geleni yapmanızdır. Sarıyer’de bulunan bütün okullarda lojistik anlamda ciddi destek veriyoruz. Öğrenci burslarına önem veriyoruz. Özgüvenli bireyler yetiştiriyoruz. Akademi’de sadece eğitim vermiyoruz. Özgüvenli bireyler olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle özgüvenini kazanan kız çocuklarımıza hiç kimse bir şey yapamaz. Koskoca bir imparatorluğun küllerinden bir Cumhuriyet yaratmış toplumuz. Şartlarımız çok daha avantajlı.”
KALİTEDEN TAVİZ VERMİYORUZ
Pandemi ile hibrit eğitim modelini hayata geçirdiklerini belirten Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, ders programları ve verilecek eğitimleri anlattığı konuşmada, “Türkiye’de eğitimin bir problemi var. Aslında 2015 yılı bir milattır. Dershaneler bir anda kapatıldı. Hepsi birer özel okul oldu. 30 yıl devlette öğretmenlik yaptım. Velimin baskısı ile puan arttırdığımı hatırlamıyorum. Gerçekçi geri bildirimin olmadığı bir süreç yaşıyoruz. Bizler 2015 yılında Sarıyer Akademi çatısı altında bir yola çıktık. Sizlerle hikayenin devamını yazmak istiyoruz. Bu yıl 2846 öğrenci sınava girdi. Yüz yüze ve hibrit eğitim olmak üzere 1140 öğrenciyi kabul ettik. Bu yıl itibari ile bütün seviyelerde Türkiye Akademi alt yapısını kullanacağız. 7 gün hizmet veriyoruz. Yüz yüze alacağımız öğrenci sayısı maalesef sınırlı oluyor. Kaliteden taviz vermek gibi bir niyetimiz olmadığı için hibrit eğitim modeline yöneldik. Öğrencinin bilgiye ulaşması bizim çocukluk zamanımızda ki gibi değil. Dün tek bilgi kaynağı öğretmendi. Ama bugün internetten ulaşamadığı bilgiye öğretmenle ulaşmak istiyor. Bunun da farkında olduğumuz için öğretmenlerimize eğitim verdik. Her öğrencinin bir öğrenme konfor alanı vardır. Bu anlamda hibrit eğitimin ayrıcalığı vardır” dedi.
YAPAY ZEKA İLE SINAV ARKADAŞI OLUŞTURDUK
Sarıyer Akademi’nin çözüm ortağı Şükrü Uzun, velilerin katıldığı toplantıda günümüz teknolojisinin en önemli adımlarından biri olan yapay zeka konusunda uygulamalı bilgi verdi. Heyecan verici bir teknolojiyi geliştirmenin haklı gururunu yaşadıklarına değinen Uzun, 4 yıldır aldıkları verileri işleyerek gelişen teknolojiye uyum sağladıklarını belirtti. Sarıyer Akademi öğrencileri için bir sınav arkadaşı yarattıklarını açıklayan Uzun, “Ona istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz ve cevaplarını alabiliyorsunuz. Benim eksiklerim ne dediğinizde ise size bir çalışma programı oluşturuyor. Herhangi bir kaynaktan bir sorunun çözümüne ulaşamayan öğrenci, sorunun resmini çekip yapay zeka sistemine yüklediğinde cevabını bulabiliyor” şeklinde konuştu.
DİĞER HABERLER
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.