Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’ın Teşrifleriyle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’ın Teşrifleriyle Açıldı
Ümraniye Belediyesi 450’nin üstündeki kalıcı eserine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından kullanılmak üzere Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi binasını da ilçeye kazandırdı. Merkezin açılış töreni, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi ilçeye yeni bir kalıcı eser daha kazandırdı. Yeşilay’ın alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti vereceği, Tantavi Mahallesi’ndeki Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Ümraniyelilerin hizmetine açıldı. 1 bodrum, 1 zemin ve 1 normal kattan oluşan ve 4 adet atölye, 2 adet grup terapi odası, 2 adet sosyal hizmet odası, 2 adet psikolog odası, bilgi işlem merkezi, yönetim odası, mescit, uzman odası ve diğer ihtiyaçlar için tasarlanan çeşitli bölümleri içeren, 954 metrekare kapalı alana sahip YEDAM binasında; bağımlılıkla mücadele edilerek, her açıdan daha sağlıklı bir neslin yetişmesi için katkı sağlanacak.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) açılışına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan ve Kızı Sayın Esra Erdoğan Albayrak ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Eşi Hatice Nur Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın Eşi Hatice Uysal, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Eşi Canan Dervişoğlu, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Torun, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetici ve Yetkilileri, muhtarlar, AK Parti Ümraniye Mahalle Başkanları, STK temsilcileri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Başkan Hasan Can; 24 TV, TVNET, NTV,  TGRT Haber, TRT Haber, DHA, İHA gibi basın organlarına Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında bilgilendirmede bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Yeşilay Cemiyeti ve Ümraniye Belediyesinin tanıtıldığı sinevizyon gösterimlerinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, programda yaptığı konuşmada “Hepiniz açılışımıza hoş geldiniz. Bağımlılık yalnız bireyi değil toplumu da bitiren bir durumdur. Bununla her anlamda mücadele etmek zorundayız” diyerek Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) binası ve Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeşilay Danışmanlık Merkezi’yle ilgili desteklerinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür eden Öztürk; desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Sayın Emine Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Hasan Can: “Hizmet Binamız Ümraniye’mize Hayırlı Uğurlu Olsun”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; programdaki konuşmasında “Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri ve saygıdeğer misafirler hepiniz hoş geldiniz. Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) açılışında sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Ümraniye bugün çok mutlu. Çünkü dolu dolu 15 yılımız geçti. İlçemize 450’nin üzerinde kalıcı eser kazandırdık. Ümraniye, patlayan çöplüğüyle anılan bir yerdi. Şimdi ise yeşilin bol olduğu bir ilçe olduk. O günlerden bugünlere geldik. Hamdolsun. Ümraniye, 2B arazileriyle ilgili problemlerin çözülmesiyle, Uluslararası Finans Merkeziyle bir finans kenti hâline geldi. Ümraniye’de bulunan 20 bin bağımsız yapı stokunun 210 binini son 15 yılda biz yaptık. Eğitimde sağlıkta ulaşımda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının destekçisi olduk. Teşkilâtlarımızın her kademesiyle el ele gönül gönüle olduk. Devletimizin hiçbir kurumuna beş kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz. Böylesine kurumsal bir disiplini ortaya koyduk. Aldığımız ödüller ve  oylar da bunun bir göstergesi” dedi. “Gayret bizden, tevfik Rabbimizden. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ilhamla gece gündüz çalışmalarımızı sürdürdük” diyen Başkan Hasan Can, belediye olarak bağımlılıkla mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları da anlattı. YEDAM’ın teknik özellikleri ve yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Hasan Can; “Hizmet binamız Ümraniye’mize ve Yeşilay’ımıza hayırlı uğurlu olsun, hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” diyen Başkan Hasan Can teşriflerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Programdaki konuşmasında bağımlılıkla mücadele konusunda medyanın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan, ''Bizler insan sağlığının üç merkezinin olduğunu düşünen bir medeniyetin mensuplarıyız. Beden, ruh ve akıl sağlığı bir bütündür. Gençlerimizi de bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Medyaya da bu süreçte büyük bir sorumluluk düşüyor. Türü ne olursa olsun, bağımlılık özendiriliyor. Bir yaşam tarzı gibi sunuluyor. Parlak yaşamlar gençler için rol ve model olarak gösteriliyor. Uzaktan ışığı ne kadar parlak olsa da bir yıldız sandığımız o şeyin kimi zaman yok edici bir volkanik patlama olabileceğini gençlerimize anlatmalıyız. İnsanı bağımlılıklara sürükleyen ruhsal boşlukları doldurmalıyız. Gençleri bağımlılıktan alıkoyacak şeyin müzik, spor, sanat ve bilim olduğunu unutmayalım. Spor, beden eğitimiyle beraber nefsi de eğitiyor. Kişiliği olumlu yönde geliştirerek sosyalleşme becerisini artırıyor. Ergen gelişiminde özellikle içe kapanmaların önüne geçmek için çok kritik noktalarda sporun, sanatın olumlu etkisini daha iyi kullanmalıyız. Önleyici tedbirlerden sonra rehabilite edici çalışmalar son derece önemlidir'' diye konuştu. 

Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin özgür bir çalışma modeliyle başarılı işlere imza attığını belirten Sayın Emine Erdoğan, "Bağımlı hale gelen bireylere yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Bu noktada YEDAM, çok özgün bir çalışma modeli ortaya koyuyor. Bilimsel temellere dayanan uluslararası tecrübeyi özümsemiş bir yöntemle hareket ediyor. Tamamen ücretsiz ve mahremiyete sadık kalarak çalışmalarını sürdürüyor. Tütün ile mücadele çok büyük bir başarı elde eden Yeşilay'ımızın uyuşturucu ile mücadele konusunda da büyük mesafeler alacağını inanıyorum. Gençlerimizi bataklıklara terk edemeyiz. Milletçe bir seferberlikle bu işin üstesinden gelmek durumundayız. Bugün bu seferberlik için bir milat olsun inşallah. Bizim gücünü iradesinin sağlamlığından alan bir nesle ihtiyacımız var. Necip Fazıl'ın deyimiyle, ‘zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin’ bir gençliğe muhtacız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’a; Yeşilay sayesinde iyileşen danışanlardan birinin yaptığı ebru çalışmasını takdim etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’a konuşmasının sonunda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; açılışı teşriflerinden dolayı teşekkür ederek kendisine Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocaları tarafından yapılan Selçuklu desen tasarımlı sıraltı tekniğiyle yapılan çini tablo takdim etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan ve Kızı Sayın Esra Erdoğan Albayrak ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can ile tüm protokol Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) açılış kurdelesini keserek binayı gezdi. Ayrıca sevilen gazete ve kitap yazarı, yemek programı sunucusu Refika Birgül de yaptığı yemeklerle açılış programına renk kattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Harika Çocuk” Maltepe’de sahne aldıÖnceki Haber

“Harika Çocuk” Maltepe’de sahne aldı

Başkan Hasan Can Ümraniyespor-Afyonspor Maçını İzlediSonraki Haber

Başkan Hasan Can Ümraniyespor-Afyonspor...

Yorum Yazın