Ünlü Ressam Frida Kahlo’nun Masalları Kartallılara Anlatıldı

Ünlü Ressam Frida Kahlo’nun Masalları Kartallılara Anlatıldı
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Frida: Meksika’nın Vicdanı” kitabının yazarı Buket Şahin’i Kartallı okurlarıyla buluşturdu. Kitap tanıtımının yapıldığı etkinlikte yazar Buket Şahin, Frida’nın biyografisini anlattığı kitabı ile ilgili okuyucularla samimi bir söyleşi de gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde gerçekleştirilen tanıtım ve söyleşi etkinliğine çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı. Yazar Buket Şahin, “Frida: Meksika’nın Vicdanı” adlı kitabında; Frida Kahlo’nun tablolarındaki Meksika mitolojisini, sanatçının aile yaşamını, çiçek ve hayvan sevgisini günlüğünden alıntılanarak oluşturduğu masallar ile anlattı. Söyleşide ilk olarak kitap için yaptığı araştırmaları ve gezileri anlatan Buket Şahin, Meksika tarihini ve Meksika devrimlerini bilmeden Frida Kahlo’nun yeterince anlaşılamayacağını vurguladı. Sanatçının eserlerinde Maya Mitolojisi’nin çok önemli yeri olduğunu belirten Buket Şahin, “Frida için renkler çok önemli, özellikle kırmızı, hayatının merkezinde yer alıyor. Kırmızı onun için devrim, direniş ve tutkunun rengi.” dedi. Söyleşinin ardından yazar Buket Şahin’e kitaplarını imzalatan okuyucular, kendisiyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğin sonunda Buket Şahin’e, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına ünlü yazar Osman Şahin tarafından Kartal Heykelciği takdim edildi.

“Anlatılan Senin Hikayendir” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal ’da SahnelendiÖnceki Haber

“Anlatılan Senin Hikayendir” Adlı Tiyatr...

Operanın Yıldızı Kartal ’da AnılacakSonraki Haber

Operanın Yıldızı Kartal ’da Anılacak