Ümraniye’nin Yağmur Suyu Altyapısı Yenilenmeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümraniye’nin Yağmur Suyu Altyapısı Yenilenmeye Devam Ediyor
Ümraniye Belediyesi, havza planı çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde ilçenin büyük bir kısmında yağmur suyu altyapısını yeniledi.

Ümraniye Belediyesi, havza planı çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde ilçenin büyük bir kısmında yağmur suyu altyapısını yeniledi.

Gün geçtikçe gelişen ve nüfusu artan Ümraniye, birçok alanda yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Ümraniyelilerin huzuru için çalışan Ümraniye Belediyesi; bu gelişime ayak uyduracak çözüm odaklı projelerle dikkat çekiyor. Ümraniye Belediyesi, Ümraniye’nin yağmur suyu altyapısını yenilerken lokal projeler değil, bölgesel çözümler sağlayacak olan havza bazlı çalışmalar yürütüyor. Bahse konu projeler ile havza bölgeleri değişen iklim şartları göz önüne alınarak bütüncül olarak planlanıyor, hidrolik hesapları ve imalat çapları yeniden hesaplanarak daha doğru sonuçlar elde ediliyor. Ayrıca İSKİ onaylı olan bu projelerin uygulanması ile altyapı sorunlarının çözümünde örnek teşkil eden ekonomik ve verimli bir çalışma yürütülüyor.

İmar planlaması büyük oranda tamamlanmış olan bölgelerde, 4 havza bölgesinde bu sistemle 38,5 kilometre yağmur suyu kanal imalatı yapılıyor, imalatlarla birlikte kazı, dolgu, betonlama, baca-ızgara imalatları ve asfalt yama çalışmaları tamamlanarak işletmeye alıyor. Bahse konu 38,5 kilometrelik çalışma kapsamında Aşağı Dudullu Mahallesi    2,282 metre, Altınşehir Mahallesi  3,600  metre, Armağanevler Mahallesi  287 metre, Atatürk  Mahallesi 442  metre, Cemil Meriç  Mahallesi  674 metre, Dumlupınar Mahallesi 600  metre, Elmalıkent  Mahallesi    266  metre, Esenevler  Mahallesi   578 metre, Esenkent  Mahallesi    6.097  metre, Hekimbaşı  Mahallesi 1,388  metre, Huzur  Mahallesi   6,581  metre, İnkılap  Mahallesi  820   metre, İstiklal  Mahallesi 2,155 metre, Kazım Kara Bekir 355  metre, Mehmet Akif  235   metre, Necip Fazıl Mahallesi  2.293  metre, Namık Kemal Mahallesi 80  metre, Saray Mahallesi  1107 metre, Site Mahallesi  865  metre, Şerif Ali Mahallesi 376  metre, Tantavi Mahallesi 30 metre, Tepeüstü  335 metre, Topağacı Mahallesi 1.537 metre, Yukarı Dudullu 2.995  metre ve  Yamanevler Mahallesi  890  metre olmak üzere, 4 havzayı kapsayan mahallelerde dere ıslahları ile birlikte altyapı çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediyesinin kalan havza bölgelerinde de yeni yapılaşmalara, değişen iklim şartlarına uygun proje çalışmaları devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi bu çalışmalarla altyapı sorunları nedeniyle vatandaşların karşılaşabileceği sorunları en aza indirmeyi hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alzheimer Merkezi AçıldıÖnceki Haber

Alzheimer Merkezi Açıldı

BAŞKAN ALTINOK ÖZ MUHARREM AYININ İLK ORUCUNU VATANDAŞLA BİRLİKTE AÇTISonraki Haber

BAŞKAN ALTINOK ÖZ MUHARREM AYININ İLK OR...

Yorum Yazın