Ümraniye Belediyesi Çocuklara Çevre Bilincini Aşılıyor

Ümraniye Belediyesi Çocuklara Çevre Bilincini Aşılıyor
Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekip, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında ilçedeki ilkokul ve ortaokulda yaklaşık 2000 öğrenciye çevre bilinci ve eğitimi verdi. Eğitimler yıl boyunca devam edecek.

Ümraniye, 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği “Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışması”nda İstanbul’un en temiz ilçesi seçilmişti. Kazanmış olduğu bu unvana yaraşır şekilde hizmetlerine devam eden Ümraniye Belediyesi, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi noktasında da önemli adımlar atıyor.

Ümraniye’de bulunan ilkokul ve ortaokullarda yaklaşık 2000 öğrenciye, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekip tarafından 'Çevre ve Geri Dönüşüm' konulu eğitim semineri veriliyor. Bu kapsamda, bugün Eyüpoğlu Koleji’ndeki öğrencilere yönelik bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitimde; çevre kirliliği, hava kirliliği, su kirliliği, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağ, ambalaj, cam ve pil atığının çevreye verdiği zararlarla ve geri dönüşümle ilgili bilinçlendirme konuları işlendi. Verilen eğitimde minikler, temiz çevre ve geri dönüşüm konulu animasyon çizgi filmi de izledi.

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekip tarafından 'Çevre ve Geri Dönüşüm' konulu eğitimler ilçedeki okullarda yıl boyunca devam edecek.

Anne adaylarına uyarı!Önceki Haber

Anne adaylarına uyarı!

Beykozlu Çocuklar İçin Oyuncak Otobüsü HizmetteSonraki Haber

Beykozlu Çocuklar İçin Oyuncak Otobüsü H...