Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Belediye Personelleri ile Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Belediye Personelleri ile Bir Araya Geldi
Başkan Hasan Can, Meclis Salonu ve Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda, belediye personelleri ile bir araya gelerek 15 yılda Ümraniye’de yapılan büyük değişimleri anlattı.

Gerçekleşen programlara Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye personelleri katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can; 15 yılda yapılan 450’nin üzerinde kalıcı eserlerden bahsederek ilçeye, her alanda yapılan hizmetleri anlattı. Bilinen belediyecilik anlayışı dışında, belediyenin görevleri haricinde birçok hizmette bulunan Başkan Hasan Can; “Bir çok alanda temelden tavana kadar hizmetlerimiz oldu. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla Ümraniye’yi İstanbul’un en prestijli ilçesi haline getirdik. Sadece ilçe içerisinde değil ilçe dışında da hizmetlerimiz oldu. Van depreminin ardından oradaki vatandaşlarımıza yardıma koştuk. Bulgaristan’da camisi olmayan Müslüman bir köy için camii yaptık. Kardeş şehrimiz Fojnica’da tıpkı ilçemizdeki gibi kültür merkezi inşa ettik. Bu kültür merkezinde Boşnak kardeşlerimiz; ebrudan tezhibe, iğne oyasından Rize bezi dokumaya kadar birçok farklı branşta usta eğitmenlerden ders alıyorlar. Bunun gibi birçok hayırlı iş yapmak 15 yıl boyunca bize nasip oldu” dedi. Sözlerine İmam Matûrîdî'nin Tevilâtü'l Kur'an adlı eserinin Türkçeye kazandırılmasının öneminden bahseden Başkan Hasan Can “İmam Matûrîdî eserini Türkçe’ye çevirerek Türk-İslam dünyasına önemli bir eser kazandırmış olduk. İlçemizde Sosyal Marketlerimizi ihtiyaç sahiplerine açarak temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılamalarını sağladık. Bu kapsamda ilçemizin muhtelif noktalarında paranın geçmediği 3 Sosyal Marketimiz var. Bunun yanı sıra yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlılarımızın evine 365 gün 2 öğün yemek götürüyoruz. Ayrıca özel ekiplerimiz bu yaşlılarımızı günlük ziyaret ederek evlerinin temizliğine ve kişisel temizliklerine yardımcı oluyor. Yıl içerisinde kültür ve sanat etkinlikleri ile çeşitli yarışmalar düzenleyerek özellikle Ümraniyeli gençlerin kültürel-sanatsal faaliyetlerde yer almalarını sağlıyoruz” dedi, son olarak AK Parti tüzüğü gereği 3 dönemi tamamlamasının ardından 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmadığını açıklayan Başkan Hasan Can, helallik isteyerek konuşmasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi, Bilinçli Anne-Güvenli Çocuk Eğitim Programına BaşladıÖnceki Haber

Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi...

Başkan Türkmen Hafta Sonu Vatandaşlarla Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde BuluştuSonraki Haber

Başkan Türkmen Hafta Sonu Vatandaşlarla...

Yorum Yazın