Sosyal Market işbirliği ağını genişletiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal Market işbirliği ağını genişletiyor
Beyoğlu’nda ihtiyaç sahiplerinin en büyük destekçilerinden olan Sosyal Market, CarrefourSA ile bulunan işbirliği protokolünü yeniledi. İmza töreninde konuşan Başkan Demircan, “Sosyal Market ihtiyaçtan doğan bir projedir. Bu serüvende, bu yardım kervanında bizi en çok rahatlatan Türkiye’nin önde gelen kurumlarının verdiği destektir. ”dedi.

Beyoğlu’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Sosyal Market, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla işbirliği anlaşmaları imzalayarak hizmet ağını her geçen gün daha da genişletiyor. Alan el ile veren el arasında güvenli bir köprü niteliği taşıyan Sosyal Market, 2013 yılından bu yana en büyük destekçilerinden birisi olan CarrefourSA ile bulunan işbirliği protokolünü yeniledi. Sosyal Markette düzenlenen imza törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ve Sosyal Market Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Hilmi Öksüz katıldı. Heyet törenin ardından Sosyal Marketi gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Genişletilen yeni İşbirliği Protokolü ile CarrefourSA, Sosyal Market’in destekçilerinden birisi olmaya devam edecek.

SOSYAL MARKET SEKİZ YILDIR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HİZMET EDİYOR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende yaptığı konuşmada, Sosyal Marketin ihtiyaçtan doğan bir proje olduğunu belirterek, “Gönlümüzden geçen vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahiplerine daha fazla nasıl yardım edebiliriz? En büyük gayemiz bu. Bunu başarmak bizi mutlu ediyor. Sosyal Marketin hikayesini biliyorsunuz, sekiz yıldır bu Sosyal Market var. Beyoğlu’nda ben ihtiyaç sahibiyim diyen insanlara mutlaka yardım eli uzattık. Yardım etmediğimiz kimse yok. Çünkü onlara elimizi uzatmıyorsak o zaman vazifemizi yapmıyoruz demektir. Dolayısıyla Sosyal Market ihtiyaçtan doğan bir projedir. Bu serüvende, bu yardım kervanında bizi en çok rahatlatan Türkiye’nin önde gelen kurumlarının verdiği destektir. CarrefourSA da bu destekçi firmalarımızdan birisidir. Ben CarrefourSA’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YARDIM ETMEDEN İNSANLIK OLMAZ

Başkan Demircan, “Ben burada bir Belediye Başkanıyım evet, ama sonuçta burada doğdum ve büyüdüm. Benim ailem, çevrem, büyüklerim, hepsi bize bir şey öğretti; yardım etmeden insanlık olmaz. Eğer insanların arasında toplumsal barışın olmasını istiyorsak o zaman sosyal yardımın zeminini güçlendirmemiz şart. İşte bu market tam Kasımpaşanın orta noktasında ihtiyaç sahiplerimizin kolayca ulaşabildiği mekanlardan birisidir. İhtiyaç sahipleri buraya gelerek cebinde parası var gibi alışveriş sepetini alıyor ve yeme içmeden giyime kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

BU İMKANI BİZE TANIDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ise “2013 ten itibaren bizlerde bu projenin içindeydik ama bugün daha da büyük bir kapsamda projeyi destekledik. Kullanım ömrünü doldurmamış satış fazlası ürünleri tekrar ekonomiye kazandırabildiğimiz için çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bunu kendi başımıza yapamazdık. Biz bunu ancak Beyoğlu Belediyesi gibi bu işe yatırım yapan, gönül veren, bu işin organizasyonunu yapan belediye kanalıyla yapabilirdik. Dolayısıyla bize bu imkanı tanıdınız ve bu kadar ürünün israf olmamasına mani oldunuz. Bu imkanı bize tanıdığı için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu projelerin içerisinde var olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR VAKFIN BAŞKANI OLMAK GURUR VERİCİ

Sosyal Market Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de, “bu vakfı hayata geçiren ve bizi bu vakfın bir parçası yapan Beyoğlu Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Böyle bir vakfın başkanı olmak benim için gurur verici. Bu vakfa çok büyük kuruluşlar yardımda bulunuyor. Bunların birisi de CarrefourSA. Sosyal Markete yardımlarını artıran CarrefourSA yönetimine çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

PARA DEĞİL İYİLİK GEÇİYOR

Beyoğlu Sosyal Market, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından kuruldu. Gıda Bankacılığı Sistemi’ni esas alan Sosyal Market; Türkiye’de sosyal yardımların kartla yapıldığı ilk uygulamalardan biri olma özelliği taşıyor. Beyoğlu’nda ikamet eden 4800 aileden 19 bin kişiye aylık, üç aylık ve altı aylık olmak üzere maddi durumlarına göre sürekli yardım yapılıyor. İnsanlar, her hangi bir markette olduğu gibi ihtiyaçlarını reyonlardan, raflardan seçerek, beğenerek alabiliyor. Kasada ise para değil, iyilik geçiyor. Duyguları incitmeyen, insan onurunu esas alan sistem, sosyal yardıma yeni bir boyut kazandırdı. İyiliğin en zarif uygulamalarından biri olarak model haline geldi.

BAĞIŞLAR VERGİDEN MUAF TUTULUYOR

Beyoğlu Sosyal Market, kamu yararına çalışan tüm tüzel yapılar gibi bağışçılarına vergi ve KDV avantajı sunuyor. Bağışlanan gıda, giyim, temizlik ve yakacak malzemelerini gider olarak göstermek mümkün. Sosyal Market’e, bağış toplama ve dağıtma süreçlerinin tamamı şeffaf. Her şey kayıt altına alınıyor. Bağışçılara düzenli olarak ayrıntılı rapor gönderiliyor. Bağışçı, yardımının kimlere, ne zaman gittiğini bizzat takip edebiliyor.Beyoğlu Sosyal Market’e bağış ve destekler sosyalmarketvakfi.org adresinden ve 0212 237 40 67 numaradan yapılabiliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekmeköy Belediyesi’nden Veteran Futbol Takımına Malzeme DesteğiÖnceki Haber

Çekmeköy Belediyesi’nden Veteran Futbol...

“ESER’de çocuklara çok güzel şeyler öğretiyorlar”Sonraki Haber

“ESER’de çocuklara çok güzel şeyler öğre...

Yorum Yazın