SİMURG'lu öğrenciler "Mavi kapak" toplayarak bir hayata dokundular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİMURG'lu öğrenciler "Mavi kapak" toplayarak bir hayata dokundular
Eğitimde ulusal marka haline gelen ve beşinci yaşına giren SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı, öğrencilerine bilgiden çok kendini keşfetmeye topluma faydalı bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Sosyal sorumluluk bilinciyle topluma fayda sağlayan çocukların yetiştirilmesi için Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ınyoğun mesai harcadığı eğitimde fark yaratan programı SİMURG'un vizyonu meyvelerini veriyor.

SİMURG bünyesinde bulunan bilgi evi öğrencileri, Nişanca Bilgi Evi öncülüğünde mavi kapak toplama kampanyası başlatarak pet şişelerin kapaklarını topladı.

Öğrencilerin yoğun çabası sonucunda toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalye, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'la birlikte Düğmeciler Mahallesi'nde ikamet eden trafik kazası geçiren Satılmış Sayrumoğlu'nun evine ziyaret düzenlenerek hediye edildi.

Başkan Remzi Aydın, yapılan bu anlamlı hareket sonrası SİMURG öğrencilerine ve eğitmenlerine teşekkür ederek tebrik etti.

ÇOCUKLARIMIZIN BÖYLE BİR HİSSİYATA SAHİP OLMASI BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ”

Başkan Remzi Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Nişanca Bilgi Evi öncülüğünde Satılmış amcamızın evindeyiz. Tüm bilgi evlerimizin katılımıyla bir kampanya başlatılmış. Mavi kapak toplayarak bir tekerlekli sandalye bağışladılar. Satılmış amcamızla konuştuk şimdilik ev ve yakın çevresi açısından şimdi bu tekerlekli sandalye işini görecek.

Daha sonrasında akülü olanıyla değiştirilecek. Yapılmış olan şeyin nicelik açısında çok önemi yok aslında çocuklarımızın böyle sosyal sorumluluk bilincine ve hissiyata sahip olması bizim açımızdan çok sevindirici oldu.

İnşallah Eyüpsultan'ın ve SİMURG bilgi evimizin çocukları, böyle hissiyata böyle bir bilinçte olmaya devam edecek. Bu faydalı kampanya için çocuklarımıza ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.”

İLK OLARAK SOKAK ARALARINDA KAPAK TOPLAMAYA BAŞLADIK”

Kapak toplama kampanyasına öncülük eden SİMURG öğrencisi Ahmet Eren Oruç kampanyaya 6 kişi olarak eğitmenleriyle başladıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bulduğumuz kapakları biriktirerek bilgi evinde depolamaya başladık. Daha sonrasında diğer bilgi evlerinden de kapaklar gelmeye başladı.

Böylece güzel bir kampanyaya dönüşerek ihtiyacı olan birisine yardım ettik. Ben ve diğer bilgi evindeki arkadaşlarım böyle bir şeyde yardımımız dokunduğu için çok mutluyuz.”

HEM GÜLÜP HEM AĞLAMAYA BAŞLADIM”

Toplanan kapakların ihtiyacı olan birisine fayda sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden SİMURG öğrencisi Elif Suda Şirin, “Aldığımız sandalyenin birisine bağışlanacağını duyduğumda hem gülüp hem ağlamaya başladım.” sözlerini kaydetti.

ÇOCUKLARIMIZDAN VE BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Yapılan yardım sonrasında çok mutlu olduğunu ifade eden Düğmeciler mahallesi sakini Satılmış Sayrumoğlu, “Kazadan sonra yürümekte çok zorlanıyordum. Cami ve yakın çevredeki yerlere gidemiyordum. Çocuklarımızdan ve başkanımızdan Allah razı olsun.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ummanlı öğrencilere Eyüpsultan AnlatıldıÖnceki Haber

Ummanlı öğrencilere Eyüpsultan Anlatıldı

Gönül sultanlarının ağırlandığı Tekke: Kaşgari DergahıSonraki Haber

Gönül sultanlarının ağırlandığı Tekke: K...

Yorum Yazın