Peygamberimiz 'İSM-İ NEBÎ' İle Anılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Peygamberimiz 'İSM-İ NEBÎ' İle Anılıyor
ESEV ebru ve hat kursu öğrencilerinin Mevlid-i Nebi haftasına özel olarak hazırladıkları çalışmalardan oluşan "İsm-i Nebî" ebru ve hat sergisinde Peygamber Efendimiz, geleneksel sanatlarla anılıyor.

Esenler Sanat Evi (ESEV) ebru ve hat kursu öğrencilerinin Peygamber Efendimiz'e duydukları sevgiyi sanatla ifade etmek amacıyla oluşturdukları "İsm-İ Nebî" ebru ve hat sergisi, Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyarete açıldı. ESEV Ebru eğitmeni Merve Koç, ESEV Hat eğitmeni Veysel Kucuras ve öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları çalışmalardan oluşan sergi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Serginin açılış programına; Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, ESEV Sanat Koordinatörü Abdülbaki Kömür, ESEV eğitmenleri Merve Koç ve  Veysel Kucuras ile sergide eserleri yer alan öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

İNCELİKLİ BİR SANATLA ANILDI

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ESEV Genel Sanat Koordinatörü Abdülbaki Kömür, inceliklerle dolu bir Peygamber'in incelikli sanatlarla yapılan çalışmalarla anılmasının çok kıymetli olduğunu söyleyerek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

EBRU VE HAT SANATLARIYLA ANIYORUZ

Bir yıl boyunca akkase tekniği kullanarak ebru eserlerini oluşturduklarını ifade eden Ebrucu Merve Koç, "Öğrencilerimle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda 20 tane eser çıkardık. Veysel hocamız da öğrencileriyle birlikte 10 adet hat çalışması yaptı. Bu sergiyi yapmaktaki amacımız Peygamber Efendimizi geleneksel sanatlarla birlikte anmaktı, bunu da ebru ve hat sanatı kullanarak yaptık. Çalışmalarımızı hazırlarken Peygamber Efendimiz'e layık olsun diye detaylı ve özverili çalıştık. Öğrencilerimiz istikrarlı ve sabırlı bir şekilde çalıştılar. Sıradan işler olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Sergi sahibi çok kıymetliydi, biz de serginin ona lâyık olmasını için uğraştık ve ortaya böyle güzel işler çıktı" dedi. 
Sergiyi Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu  da gezdi. Sergideki eserler hakkında ilgililerden bilgi alan Göksu, serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

30 KASIM'A KADAR AÇIK

Sergi açılışında vatandaşlara gül ve gül lokumu ikram edildi. 30 eserin yer aldığı sergi, 30 Kasım Cuma gününe kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anne Babanın Söylemleri İleride Çocukların Eş Seçimi EtkilerÖnceki Haber

Anne Babanın Söylemleri İleride Çocuklar...

Beykoz Belediyesi’nden Öğretmenler Günü ZiyaretleriSonraki Haber

Beykoz Belediyesi’nden Öğretmenler Günü...

Yorum Yazın