Pendiklilerden Rotası Seyyah’a Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pendiklilerden Rotası Seyyah’a Yoğun İlgi
Rotası Seyyah adıyla dünyayı gezen Türk Gezgini Mehmet Genç, Pendik’te söyleşi gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide gezdiği ülkelerdeki maceralarını fotoğrafları ve videolarıyla anlatan Mehmet Genç’e Pendiklilerin ilgisi büyük oldu. Kalabalık nedeniyle bazı vatandaşlar söyleşiyi ayakta izlemek zorunda kaldı.

Bir daha Amazon Nehri’nde yolculuk yapmam”

Söyleşide konukların sorularını da yanıtlayan Mehmet Genç, Orta Amerika’daki gezilerini hem fotoğraf hem de videolarıyla anlattı. Sunumunda Kolombiya’daki Guatape Dağı'na çıkılan 740 basamaklı merdiveni, 150 km boyunca koşabilen Meksika’daki Tarahumara Yerlileri gibi ilginç kareleri paylaşan Mehmet Genç, herşeyin güllük gülistanlık olmadığını belirterek haşerelerle mücadele ettiği zorlu Amazon yolculuğuna değindi. Genç: “6 bin 500 km.lik Amazon Nehri’ni 4 ayda geçtim. Kimi zaman kanoları kimi zaman da feribota benzer araçları kullandım. Hayatımın en zorlu yolculuğuydu. Bir daha kesinlikle Amazon Nehri’nde yolculuk yapmam.” dedi.

Parayı buldum; ama zengin olmadım”

Programda nasıl popüler olduğuna dair bilgiler de veren Mehmet Genç: “Seyahatlerime yönelik paylaşım yaptıkça takipçilerim artmaya başladı. Kitlem arttıkça sponsorlarım da oldu. Parayı buldum; ama zengin olmadım; çünkü parayı gezmeye harcadım.” dedi. İngilizceyi de dünyayı gezerken öğrendiğini belirten Genç, tecrübesi doğrultusunda sadece İngilizce’nin yeterli olmadığını, İspanyolcanın konuşulduğu Latin Amerika’da bu durumu yaşadığını söyledi.

Mehmet Genç Kimdir?

Samsun'da yaşayan Mehmet Genç seyahat tutkusunun gelişmesiyle 8 yıl önce çalıştığu bilişim firmasından ayrılarak gezgin oldu. 8 yıl boyunca 70 ülke gezdi. Paylaşımlarıyla sosyal medya fenomeni oldu. Elektronikten spora bir çok alanda faaliyet gösteren firma Mehmet Genç’e sponsor oldu. Seyahat anılarını "Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri " ve "Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2 " adlı iki kitap da topladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü masal minikler için sahnelendiÖnceki Haber

Ünlü masal minikler için sahnelendi

Başkan Hasan Can Sabah Namazı Buluşmalarında İlim Sarayı Camii Cemaatiyle Bir Araya GeldiSonraki Haber

Başkan Hasan Can Sabah Namazı Buluşmalar...

Yorum Yazın