Orantısız güce karşı yakın savunma eğitimi

Orantısız güce karşı yakın savunma eğitimi
Başakşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan zabıta ve güvenlik personeline, silahlı, sopalı ya da bıçaklı saldırılara karşı kendilerini savunma yöntemleri hakkında eğitim verildi. Eğitimlerde 224 personele, yüze yakın savunma tekniği öğretildi.

Görev başındayken sert tepkilerle karşılaşan personelin kendisini koruyabilmesi için düzenlenen eğitim programında, zabıta ve güvenlik olmak üzere toplam 224 personel yakın savunma eğitimi aldı. Bahçeşehir Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerin son gününde Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Melik de, personeli ziyaret ederek sahada göstermiş oldukları özverili çalışma için teşekkür etti ve başarılar diledi.
Savunma yöntemlerini öğrendiler
Yaklaşık 20 yıldır üniformalı çalışanlara yakın savunma eğitimi veren Ahmet Uzun, “Üniformalı çalışanların sokakta uğradıkları şiddete karşı kendilerini koruma dersleri veriyoruz. Derslerimizde saldırı yoktur. Orantısız bir güç kullanıldığında silahlı, sopalı ya da bıçaklı saldırılarda kendilerini nasıl savunacaklarını öğretiyoruz. Eğitimlerde kendisine, karşı tarafa ve çevreye zarar vermeden saldırganı nasıl etkisiz hale getirebileceklerini öğretmeye çalışıyorum” dedi.

Yüze yakın savunma tekniği
Eğitimler süresince; sinirlere uygulanan baskı teknikleri, toplumsal olaylara müdahale teknikleri, olaylar karşısında grup halinde hareket etme yöntemleri ve kişisel gelişim kapsamında beden dili, iletişim ve öfke kontrolü dersleri olmak üzere yüze yakın teknik öğretildi.

Program sonunda, 4 hafta süren 40 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan personele katılım belgesi verildi.

Sanat Akademisi’nde Yeni DönemÖnceki Haber

Sanat Akademisi’nde Yeni Dönem

‘En Çevreci Tiyatro’ Bayrampaşa’da SahnelendiSonraki Haber

‘En Çevreci Tiyatro’ Bayrampaşa’da Sahne...