MALTEPE'DE KURBAN ALANLARINDA DENETİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MALTEPE'DE KURBAN ALANLARINDA DENETİM
Maltepe Belediyesi, kaymakamlık tarafından ilçede izin verilen 28 kurban kesim ve satış alanında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurban nakil belgesi, dezenfeksiyon belgesi ve hayvanların kulak küpeleri, uzman veteriner hekimlerce tek tek kontrol edilirken, kurban seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da vatandaşlar bilgilendirildi.

Maltepe Belediyesi ekipleri, İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Han ve İlçe Müftüsü Ahmet İnciler ile birlikte, izin verilen 28 kurban satış ve kesim alanında denetim gerçekleştirdi. Belediye veteriner ve zabıta ekipleriyle emniyet görevlilerinin de katıldığı denetimlerde kurban nakil belgesi, dezenfeksiyon belgesi ve hayvanların kulak küpeleri, uzman veteriner hekimlerce tek tek kontrol edilirken, kurban seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da vatandaşlar bilgilendirildi.

KAYMAKAM DALLI’DAN AÇIKLAMA

Denetim sonrası bir açıklama yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını hem sıhhi, hem de dini açıdan uygun şekilde kesmelerini sağlamak için ilçede 28 yer belirledik. Ayrıca halk eğitim merkezimizde kurs açtık. Orada kesim yerlerinde görev alacak arkadaşlarımıza eğitim verdik. Bu eğitimleri sonucunda sertifika aldılar. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KURBANLIK ALACAKLARA UYARI

Kaçan kurbanların yakalanması için de hizmet yürüteceklerini ve çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanlar ile damızlık hayvanlar, yüksek ateşi olan ve çok genç olan hayvanların satışının asla yapılamayacağını ve vatandaşların da bu türden hayvanları satın almamaları gerektiğini söyleyen ekipler, şu uyarılarda bulundu: “Satın alacağınız hayvanların kılları karışık ve mat olmamalı, hayvanlar çevreye duyarlı ve bakışları canlı olmalı, hayvanların salya veya ağız akıntısı olmamalı ve hayvanların pis kokulu ishal ve burun akıntısı olmamalı.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MALTEPE KURBAN BAYRAMINA HAZIRÖnceki Haber

MALTEPE KURBAN BAYRAMINA HAZIR

MALTEPE'DE KORONAVİRÜSE SIKI DENETİMSonraki Haber

MALTEPE'DE KORONAVİRÜSE SIKI DENETİM

Yorum Yazın