MALTEPE SOKAKLARINDA MEDDAHLI RAMAZAN ÇOŞKUSU

Yazı Tipi
  • Yorumlar
MALTEPE SOKAKLARINDA MEDDAHLI RAMAZAN ÇOŞKUSU
Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler kapsamında mahalle iftarlarının yapılamamasına rağmen, Maltepe sokaklarında Ramazan coşkusu yaşanıyor.

Maltepe Belediyesi, Ramazan ruhunu diri tutmak ve haftalardır yakınlarını göremeyen ilçe sakinlerinin moralini yükseltmek için geleneksel Ramazan etkinliklerini otobüsle ilçenin sokaklarına taşıdı.
Karantina ve sosyal mesafe gölgesinde başlayan Ramazan ayının buruk geçmesini önlemek için, Maltepe Belediyesi tarafından bir etkinlik başlatıldı. On sekiz mahalleyi otobüsle gezen meddah ve musiki grubunun ilk durağı Altayçeşme, Yalı ve Feyzullah mahalleleri oldu. Müzik sesiyle camlara ve balkonlara koşan vatandaşlar da, alkışlarıyla gruba eşlik etti. Özellikle 65 yaş üstü ve çocuklarından ayrı yaşayan vatandaşlar, “Kalabalık iftar sofralarının kurulduğu bu mübarek ayda herkes kendi evinde. Hepimiz çocuklarımıza, torunlarımıza hasret kaldık. Belediyemiz bize yalnız olmadığımızı bir kez daha hissettirdiler” sözleriyle teşekkür ettiler. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Bu kutsal ayda, insanlarımız belki de hayatlarında ilk kez ayrı sofralarda iftar açıyorlar. Büyük bir aile olduğumuzu ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Geleneksel Ramazan eğlencelerini, gezici ekibimizle vatandaşlarımızın ayağına götürdük” dedi.

Anahtar Kelimeler:
    SEVDİM
    ALKIŞ
    KOMİK
    İNANILMAZ
    ÜZGÜN
    KIZGIN
KALİGRAGİ SANATINA ONLİNE YOLCULUKÖnceki Haber

KALİGRAGİ SANATINA ONLİNE YOLCULUK

MALTEPE BELEDİYESİ’NİN DİJİTAL RAMAZAN SOHBETLERİ BAŞLADISonraki Haber

MALTEPE BELEDİYESİ’NİN DİJİTAL RAMAZAN S...

Yorum Yazın