Kur'an'ı En Doğru Tefsirle Anlarız

Kur'an'ı En Doğru Tefsirle Anlarız
"Kur’an Sohbetleri"nde konuşan İlahiyatçı-Yazar Mahmut Toptaş, "Kur'an'ı Kerim'i daha iyi anlamak için meal okumalarının yanında tefsir okumaları da yapılmalı" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "Kur’an Sohbetleri", İlahiyatçı-Yazar Mahmut Toptaş'ın sohbetiyle Esenler Merkez Camii'nde gerçekleşti. Toptaş, cami cemaatine Kur'an-ı Kerim okumanın faziletlerini anlattı. Piyasada şu an 50'den fazla Kur'an-ı Kerim meali bulunduğunu söyleyen Toptaş, bu meallerin nerdeyse hepsinin doğru olduğunu, sadece cümle kuruluşları bakımından farklılıklar içerdiklerini söyledi.

KUR'AN TÜM DOĞRULARI ANLATIYOR

Kuran'ın doğru anlaşılabilmesi için meal okumalarının yanında tefsir okumalarının da yapılması gerektiğini ifade eden Toptaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim tefsirini okumak, bizim Kur'an'ın cümlelerini daha iyi anlamamızı sağlar. Kur'an'ın kullandığı kelimeler daha önce kullanılmamıştır. Bizi yaratan Allah başı boş bırakmamış, neyi nasıl yapacağımızı söyleyen bir kitap da göndermiş. Kur'an üzerine nasıl yaşayacağımızı öğrenmemiz için de, Peygamber Efendimizi bize örnek olarak göndermiştir. Bizim bu dünyada nasıl yürüyeceğimizi, nasıl konuşacağımızı, anne- babamıza, eşimize, çocuklarımıza nasıl davranacağımızı bize öğreten bir kitap göndermiş. Bana çocuk eğitimiyle ilgili kitap okumak istiyorum diyenlere, 'Kur'an oku' diyorum. Ses tonumuzdan yürüyüşümüze kadar ayarlayan bir kitabımız var. Kiminle evleneceğimizi, nasıl nikah kıyacağımızı, rızkımızı helalinden nasıl kazanacağımız, malımızın mirasını nasıl taksim edeceğimize kadar Kur'an-ı Kerim bize açıklama yapıyor."

Beylikdüzü Belediye Tiyatrosu Ve Sineması Perdelerini AçtıÖnceki Haber

Beylikdüzü Belediye Tiyatrosu Ve Sinemas...

Kış Spor Okulu kayıtları başladıSonraki Haber

Kış Spor Okulu kayıtları başladı