KUR'AN EN BÜYÜK NİMETTİR

KUR'AN EN BÜYÜK NİMETTİR
İlahiyatçı-Yazar Mahmut Toptaş, yıl boyunca Esenler'deki her camide gerçekleştirilecek "Kur’an Sohbetleri"nin ilkinde, "Kur'an nimeti, yediğimiz yemekten içtiğimiz sudan daha faydalıdır" dedi.

Esenler Belediyesi’nin Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kur’an Sohbetleri"nin ilk programı Esenler Merkez Camii'nde gerçekleşti. Her hafta Esenler'deki farklı bir camide  gerçekleşen programı hem cami cemaati dinliyor hem de programı canlı yayınla dinleyen tüm Esenlerliler sohbetten faydalanıyor.

Allah'ın merhamet sahibi olduğunu hatırlatan Toptaş, "Allah kullarına merhametle muamele ediyor. 24 saat bize nefes veriyor; ama bize karşılığını ödeyin demiyor. Yeryüzünde bunun karşılığını ödeyebileceğimiz bir maddiyat yoktur" dedi.

KUR'AN NİMETİ YEMEKTEN, SUDAN FAYDALIDIR

Nimet denizinin içinde yüzdüğümüzü ifade eden Toptaş sözlerine şöyle devam etti:
"Kuran'da bizim faydalandığımız her şeye nimet kelimesinin kullanıldığı gibi, Kuran'a da nimet kelimesini kullanılır. Kuran-ı Kerim'in indirilişinin tamamlandığı ayet-i kerimede Cenab-ı Allah 'Nimetimi tamamladım' diyor. Kur'an nimeti, yediğimiz yemekten içtiğimiz sudan daha faydalıdır. Yediklerimiz ve içtiklerimiz bize 60-70 sene fayda verir. Son nefesini verdikten sonra yedikleri ona başka bir fayda vermez ama Kur'an nimetinin altı bin küsür ayet-i kerimesine göre hareket eden bir insanın bu dünyadaki hayatı düzgün, izzetli olur. Ahiretteki hayatı da sonu gelmez yıllarda güzel olur. Kur'an, en büyük nimettir."

Başkan Hasan Can, Anadolu Yakası Belediye Başkanları Toplantısına KatıldıÖnceki Haber

Başkan Hasan Can, Anadolu Yakası Belediy...

MEHTAP DEMİR KADINLAR İÇİN SÖYLEDİSonraki Haber

MEHTAP DEMİR KADINLAR İÇİN SÖYLEDİ