Kartal’da Dünya Kadın Hakları Günü Söyleyişi Gercekleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartal’da Dünya Kadın Hakları Günü Söyleyişi Gercekleşi
Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 84. yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bir söyleşi ile kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları tarafından düzenlenen söyleşiye Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Gençlik Kolları Yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi'nin yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak Akademisyen Elfin Tataroğlu ve şair- yazar Arife Kalender katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarla birlikte çektirmiş olduğu fotoğraflardan derlenen bir slayt gösterisi ile devam etti. Söyleşinin ilerleyen dakikalarında şair-yazar Arife Kalender, kadınlar üzerine yazmış olduğu şiirleri seslendirdi. Şiirlerin ardından bir konuşma yapan Kalender, kadınların birlik içinde hareket etmesinin önemine değindi. Ardından mikrofonu alan Akademisyen Elfin Tataroğlu ise Türkiye'deki kadınların sosyal ve siyasi hayata katılım oranları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tataroğlu Türkiye başta olmak üzere dünyada da kadınların yaşamış olduğu sorunları ele aldı. Söyleşiye misafir olarak katılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba yapmış olduğu konuşmada dünyada birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tanıdığını hatırlatarak şunları söyledi, “Umuyorum Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır birer kadın olabiliriz. Az önce izlemiş olduğumuz slaytta da Atatürk’ün kadınlara ne kadar değer verdiğine şahit olduk. Şimdiki siyasetçilerimiz hiç öyle değil. Sabah Meclis’i izledim kadın sayısı tartışılıyor. Ne zaman ki TBMM’deki kadın sayısı erkeklerle eşit olur, o zaman bir ülkenin nasıl yönetilebildiğine şahit olur herkes.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Yılı Kültür Sanatla KapatıyorÖnceki Haber

Ataşehir Yılı Kültür Sanatla Kapatıyor

TMMOB Mimarları Odası Yerel Yönetimler Ve Kentleşme Paneli Kartal’da GerçekleştiSonraki Haber

TMMOB Mimarları Odası Yerel Yönetimler V...

Yorum Yazın