KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ATIĞINI GETİR SİNEMA BİLETİNİ GÖTÜR KAMPANYASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ATIĞINI GETİR SİNEMA BİLETİNİ GÖTÜR KAMPANYASI
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, otizmli çocuklar için İst Marina AVM ile ortaklaşa başlattığı proje kapsamında 25 kg elektronik atık getiren vatandaşlara 1 sinema bileti hediye ediyor.

Otizmli çocuklar için Kartal Belediyesi’nin başlattığı kampanya ile 25 kg elektronik atık getirenlere, İst Marina AVM, 1 sinema bileti hediye ediyor. Kampanya kapsamında GCL ve Elday firmaları da elde edilen gelirden, Kartal’da yasayan otizmli çocuklar için önemli bir bütçe ayırıyor. 

Mart ayına kadar devam edecek olan kampanya kapsamında açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars: “Günlük hayatta kullandığımız elektronik aletlerdeki hızlı gelişim ve teknolojik ilerlemeler, hayat standartlarımızda artışa neden olmaktadır. Neredeyse hepimizin elinde sürekli gelişen teknoloji ile yeni yeni teknolojilerle eklenen telefonlar, önlenemez şekilde büyümektedir. Bu durum da bir çevre felaketine ve insan sağlığı acısından ciddi bir tehlikeye neden olmaktadır. Kullanılan tüm elektronik cihazlar, daha sonra  ' E-atık'' diye tabir ettiğimiz atık türüne dönmektedir. E-atıklar, kullanım ömrünü tamamlamış tüm elektrikli ve elektronik aletlere verilen genel bir isimdir. Bunun içinde; bilgisayar, telefon, fax, fotokopi makineleri, beyaz ev eşyaları vs. gibi cihazlar bulunmaktadır. Ancak yapılan çalışmalar gösteriyor ki tüm bu atık diye tabir ettiğimiz aletlerin, maalesef p’i evlerde bulunmaktadır. Oysa e-atık sınıfına giren bu cihazların sağlık ve çevre açısından evden uzaklaştırılmaları ve bunların geri dönüşüme kazandırılmaları gerekmektedir. Önümüzdeki birkaç yılda, e-atığın 0 oranında artması beklenmekte ve bu atıkların evlerde saklanması ise büyük bir felaket demektir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 750 bin ton e-atık çıkmaktadır. Bunların maalesef sadece 25 bin tonu yani yaklaşık %3’lük kısmı, geri dönüşüm tesislerine gitmektedir. İstatistikler Türkiye’de bir insanın yılda yaklaşık 10 kilo e-atık ortaya çıkardığını gösteriyor. Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahiptir görüşünden yola çıkarak İst Marina AVM, GCL ve Elday firmalarıyla böyle bir kampanya başlattık. Amacımız; hem yaşanabilir bir çevre oluşturmak hem de otizmli çocuklarımıza destek olmak. Konu ile alakalı tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadıköy'de Uluslararası Sosyal Politikalar KonferansıÖnceki Haber

Kadıköy'de Uluslararası Sosyal Politikal...

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 118. Kez YapıldıSonraki Haber

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 1...

Yorum Yazın