Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Stres Azaltma Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Stres Azaltma Eğitimi
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde hizmet veren Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi, bu yıl bir yandan bireysel danışmanlık hizmetlerini sürdürürken diğer yandan kadınların sorun ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak belirlenen konu başlıklarında seminerlerle hizmet alanını genişletmeye, ilçede psikolojik destek çalışmalarını daha geniş kesimlere ulaştırabilmek için mevcut kadrosu dışında çeşitli kurumlar ve gönüllü psikologlarla işbirliği yapmaya devam ediyor. 

Merkez, bu çalışmalar kapsamında İstanbul Şehir Üniversitesi ile geçtiğimiz yıl başlattığı işbirliğini bu yıl da Kartallı kadınları ve alanda çalışan belediye personelini güçlendirmeye yönelik olarak sürdürüyor. 

Bu amaçla Eylül ayında Doç. Dr. Elif Çelebi tarafından “Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Eğitimi” gerçekleştirildi. Bedensel, ruhsal ve zihinsel bir dizi uygulamadan oluşan ve 4 hafta olmak üzere toplamda 6 saat süren çalışmaya Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli ve Kadın Danışma Merkezi gönüllü psikologlarından oluşan 11 kişilik bir grup katıldı. Eğitim ile dezavantajlı gruplarla yakın temas içinde çalışan personelin stres, tükenmişlik, karar verme, çatışma çözme, öfke kontrolü konularında kendileri güçlendirmeleri ve iş yerinde dikkati yaşanan ana toplayarak mevcut ana daha verimli olarak odaklanabilme becerileri geliştirmeleri hedeflendi. Bu çalışmanın 5 amacı olduğunu belirten Doç. Dr. Elif Çelebi,  bu amaçları olumsuz duyguları azaltmak, olumlu duyguları çoğaltmak, bireyin kendisini tanıması, olumlu davranış değişikliği ile bireyin kendisi ve çevresine daha olumlu ilişkiler kurması olarak sıraladı. Katılımcılar, öğrendikleri yöntemleri günlük hayatta kullandıklarında öfke ile daha iyi baş ettiklerini, yemek yemeyle sorunlu ilişkilerini değiştirdiklerini ve iş hayatında daha çok doyum elde ettiklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARTAL’DA 29 EKİM VE 10 KASIM HAZIRLIKLARI BAŞLADIÖnceki Haber

KARTAL’DA 29 EKİM VE 10 KASIM HAZIRLIKLA...

Dünya Yürüyüş Günü KutlandıSonraki Haber

Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı

Yorum Yazın