KARTAL BELEDİYESİ ÇİNİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNE İZNİK’TE EĞİTİM GEZİSİ

KARTAL BELEDİYESİ ÇİNİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNE İZNİK’TE EĞİTİM GEZİSİ
ÇİNİ SANATINI MERKEZİNDE TANIDILARSoğanlık Kültür Merkezi’nde bulunan Kartal Belediyesi Çini Atölyesi kursiyerleri, 15 ve 17. yüzyıllar arasında çini ve seramiğin en önemli üretim merkezi olan ve burada üretilen çinilerin başkent İstanbul'daki saray duvarlarını süslediği İznik’e eğitim gezisine katıldı. Kursiyerler, İznik gezisinde hem çini sanatının büyük ustalarıyla tanışma, değişik atölye çalışmalarına katılma ve İznik tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim gezisinde kursiyerlere,  Kartal Belediyesi Çini Atölyesi öğretmeni Şerife Bağcivan ve Soğanlık Kültür Merkezi Koordinatörü Betül Toğa eşlik etti. Gezinin ilk durağı, Uludağ Üniversitesi Seramik Cam Çini Uygulama Atölyesi’ydi. Kursiyerler daha sonra İznik Vakfı’nı ve İznik Çini Ustası Adil Can Güven Atölyesi’ni ziyaret ederek kontür çekme incelikleri dersine katıldı. İznik’teki tarihi çini fırınlarını da yerinde görme ve inceleme fırsatı bulan kursiyerler, rehber eşliğinde İznik’te büyüklü küçüklü birçok atölyeyi ziyaret ederek İznik tarihi hakkında detaylı bilgi aldı.

Eğitim gezisi sayesinde çini sanatının tarihini yerinde öğrenme şansı yakalayan kursiyerler, gezinin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ e ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“VAY SEN MİSİN BEN OLAN?”ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİÖnceki Haber

“VAY SEN MİSİN BEN OLAN?”ADLI TİYATRO OY...

Ümraniye’ye Yeni Parklar KazandırılıyorSonraki Haber

Ümraniye’ye Yeni Parklar Kazandırılıyor