Kadıköy’de Duvarlar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor

Kadıköy’de Duvarlar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor
Kadıköy sokaklarının rengârenk duvar resimleriyle süslendiği Mural İstanbul Festivali başladı. Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen ve 31 Temmuz’a dek sürecek festivale 3 yerli 3 yabancı sanatçı 6 duvar ve 1 zemin çalışması ile katılıyor.

Mural İstanbul Festivali Kadıköy sokaklarını renklendirmeye devam ediyor. Bu sene 6. düzenlenen festivalde Ukraynalı sanatçı Alex Maksiov tarafından bir duvar zeminde üç boyutlu resim yapılacak.

2012 yılında Yeldeğirmeni’nde başlayan festivale şimdiye kadar yerli yabancı birçok mural sanatçısı katıldı. Boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy’ün sokakları açık hava sergi salonu haline dönüştü. 27 bina cephesi sanatçılar tarafından özgün çalışmalarla renklendirildi. Festival kapsamında yapılan bazı eserler geçtiğimiz yıllarda dünya çapında en iyi mural eserleri listesinde yer aldı.

Kadıköy Belediyesi’nin organize ettiği festival, Türkiye’de bina cephelerinin tümüyle boyandığı ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor. Geçen sene yapılan çalışmalar Chu eseriyle başlamış, Tabone, Ares ve Lakormis’in binalara yaptıkları çalışmalarla sona ermişti.

2017 Mural Festivali, 4 Temmuz Salı Günü Eskişehir'den gelen Writer Material  adlı grup ile başladı.  Bu yıl 31 Temmuz’a dek sürecek festivale 3 yerli 3 yabancı sanatçı 6 duvar ve 1 zemin çalışması ile katılıyor.

Festivalin bu seneki programı şöyle;

4 – 8 Temmuz

Writer Material Grup, Reşitefendi Sokak No:45

5-10 Temmuz

Treze,  Kırmızıkuşak Sokak, An Otel & Timya Otel