“Geleneksel Sanatlardaki ‘Tekrarcılık’ Endişe Verici”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Geleneksel Sanatlardaki ‘Tekrarcılık’ Endişe Verici”
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, “Güncel Bellekler Paneli” ve “Güncel Bellek Sergisi”nin açılışına ev sahipliği yaptı. Panelde konuşan akademisyenler, alışılagelmişin dışında eleştirilerde bulunarak geleneksel sanatlarda var olan tekrarcılık, farklı üslup ve kimlik çıkaramama konularından dert yandı.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve AK Parti Milletvekili Erol Kaya’nın da katıldığı panele, Güncel Bellek Sergisi’nde eserleri bulunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu akademisyenler katıldı. Akademisyenler “Sanat ve Kimlik” konuları üzerine düşüncelerini dile getirerek genel olarak geleneksel sanatlardaki eserlerde var olan “tekrarcılık”, “farklı üslup ve kimlik çıkaramama” konularından dert yandı. Akademisyenlerden Arzu Tozlu, tezhip sanatına değinerek “Tezhip’te kurallara bağlı kalmak özgürlüğü kısıtlıyor. Maalesef tezhipte 21. yüzyıl kimliğini ortaya çıkaracak birşey yok. Bu konuda endişe içindeyiz.” şeklinde eleştiri getirdi. Necati Sancaktutan da “Klasik olana bağlı farklı birşey ortaya çıkarmak lazım. Sanatkarlık bunu gerektirir.” dedi.

 3 boyutlu eserleri dikkat çekti

Panel sonrası Güncel Bellek Sergisinin açılışı düzenlendi. 30 Kasım’a kadar açık kalacak sergiye katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve AK Parti Milletvekili Erol Kaya vatandaşlarla birlikte eserleri inceledi. Geleneksel ile modern sanatların sentezlendiği sergi olarak nitelendirilen Güncel Bellek Sergisi’nde tezhip gibi klasik sanatların yanında Mustafa Kocabeyoğlu’na ait teknolojik imkanlarla üretilmiş çalışmalar da yer aldı. Eserlerini genelde 3D yazıcı kullanarak oluşturan Kocabeyoğlu’nun karışık tekniklerle ürettiği 3 boyutlu “Corners of Stars” adlı eseri dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bir Baba Hamlet” Adlı Oyun Kartal ’da SahnelendiÖnceki Haber

“Bir Baba Hamlet” Adlı Oyun Kartal ’da S...

İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’den Başkan Hasan Can’a ZiyaretSonraki Haber

İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayı...

Yorum Yazın