Farklı şehirlerin örnek projelerini paylaşmaları çok kıymetli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Farklı şehirlerin örnek projelerini paylaşmaları çok kıymetli
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “İyi Örnek Paylaşımları Forumu” için yurt dışından İstanbul’a gelen kardeş belediye başkanlarını ve temsilcilerini ağırlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi’nin dünyanın dört bir tarafından çok sayıda kardeş belediyesi var. Bu kardeşlik ruhunu yürütürken dünyada aradığımız şey; birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Bu vesileyle bugün yurtdışındaki kardeş belediyelerimizin başkanlarını ve temsilcilerini Beyoğlu’nda ağırladık.” dedi.

Beyoğlu Belediyesinin yurt dışındaki 20 kardeş belediyesinin başkanları ve temsilcileri “Beyoğlu Kardeş Kent Belediye Başkanları ve İyi Örnek Paylaşımları Forumu” için İstanbul’a geldi. Dünyanın dört bir tarafından gelen konuklar için Beyoğlu Belediyesi Meclis salonunda karşılama programı düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Romanya'nın Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache, Tunus’un La Marsa Belediye Başkanı Ahmed El Guesmi, Filistin'in El-Halil (Hebron) Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneneh, Macaristan’ın Pecs Belediye Başkanı Pava Zsolt, Makedonya'nın Centar Belediye Başkanı Sasha Bogdanovikj, Ukrayna’nın Çornomorsk Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Buzko, Güney Kore’den Seul Belediyesi Bilişim Departmanı Müdürü Lee Kiwan, Fas’ın Casablanca Belediye Başkan Yardımcısı Samira Razani, Almanya’nın Mannheim Belediyesi’nin Danışmanı Peter Drakul, Hırvatistan Dubrovnik Belediyesi Dış İlişkiler Departmanı Sorumlusu Zrinka Raguž ve WeGO Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam’ın yanı sıra çok sayıda temsilci katıldı.

ANADOLU’NUN ÖZETİ İSTANBUL, İSTANBUL’UN ÖZETİ İSE BEYOĞLU’ DUR

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yurt dışındaki kardeş belediye başkanlarını ve temsilcilerini Beyoğlu’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünyanın köprüsünü ararsanız orası Anadolu’dur. Anadolu’nun özeti İstanbul, İstanbul’un özeti ise Beyoğlu’ dur. Beyoğlu Belediyesi’nin dünyanın dört bir tarafından çok sayıda kardeş belediyesi var. Bu kardeşlik ruhunu yürütürken dünyada aradığımız şey; birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Bunun içinde birçok toplantıya katılıyoruz ve birçok toplantıya da ev sahipliği yapıyoruz. Bu vesileyle bugün yurtdışındaki kardeş belediyelerimizin başkanlarını ve temsilcilerini Beyoğlu’nda ağırladık.” dedi.

HEPİMİZİN VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Dünyadaki birçok şehrin yöneticilerinin düzenlenen organizasyonlarla bir araya gelerek geliştirdikleri özel uygulamalarını birbirleriyle paylaştığını da ifade eden Başkan Demircan, “Çünkü hepsinin gelişmişliklerine göre ihtiyaçları farklılık gösteriyor ama her birinin birbirinden öğreneceği çok şey var. Dolayısıyla her zaman şehirlerin bir araya gelip bu farklı örneklerini ve projelerini paylaşmaları çok kıymetli. Bizim gündemimizde bu foruma katılan şehirlerin öncelik verdikleri örnekleri paylaşma noktasında olacak. O nedenle toplantımıza WeGO’yu da davet ettik. Çünkü hepimiz az ya da çok dijital dünyanın bir tarafındayız ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak istiyoruz.”şeklinde konuştu.

BEYOĞLU BELEDİYESİ OLARAK ÇOK İYİ ÖRNEK PROJELERİMİZ VAR

Başkan Demircan, “Bizim de Beyoğlu Belediyesi olarak anlatabileceğimiz çok iyi örnek projelerimiz var. Kentsel Dönüşüm örneklerimiz, sosyal ve kültürel proje örneklerimiz ile şehir hayatında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak konusunda geliştirdiğimiz güzel örnekler dünyanın değişik organizasyonlarından sürekli ödüller alıyor. Ancak bunların içerisinde bizi en çok heyecanlandıran Smart Beyoğlu Projemizdir. Forumumuzda dijital şehirlerle ilgili güzel örnekleri paylaşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BU FORUM BELEDİYELERİMİZ ARASINDAKİ DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRECEKTİR

Filistin'in El-Halil (Hebron) Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneneh, “Aranızda bulunmak benim için büyük bir mutluluktur. Burada tecrübelerimizi paylaşarak fikir alışverişinde bulunacağız. Bu hepimizin faydasına olacak. En büyük görevimiz insana hizmet etmektir. Bu nedenle bugün bizleri bir araya getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum.”

Fas’ın Casablanca Belediye Başkan Yardımcısı Samira Razani, “Bugün aranızda bulunmaktan çok mutluyum. O nedenle Beyoğlu Belediyesi’ne bu organizasyonu düzenlediği için şükranlarımı sunuyorum. Bu buluşmamızın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü farklı kültürler farklı tecrübeler bir araya geldi.”

Ukrayna’nın Çornomorsk Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Buzko, “Bugün burada olmak bizim için büyük bir onurdur. Eminim ki bu forum belediyelerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğinin daha da güçlendirecektir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Hazinedar’a E-Belediyecilik Ödülü!Önceki Haber

Başkan Hazinedar’a E-Belediyecilik Ödülü...

İYİ Kİ CUMHURİYET VARSonraki Haber

İYİ Kİ CUMHURİYET VAR

Yorum Yazın