Eyüpsultanlı kadınlar: ESKEP bizim için büyük bir şans

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyüpsultanlı kadınlar: ESKEP bizim için büyük bir şans
Eyüpsultanlı kadınların emeklerinin değerlendirilerek, ekonomik ve sosyal yönden kalkınmalarını sağlamak amacıyla kurulan ESKEP'te (Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı) yüzler gülüyor.

ESKEP, kadınlarımızın bilgi ve becerileri geliştikçe kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını da sağlıyor.

Eyüpsultanlı kadınlar, evden istihdam edilerek evde yaptıkları el emeği ürünleri ESKEP mağazalarında satışa sunarak elde ettikleri kazanç ile aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

ESKEP'in Eylül Ayında Açılan Dikiş, Amigurumi ve Aşçılık Çırağı Kurslarına Katılan Eyüpsultanlı Kadınlar “ESKEP Bizim İçin Büyük Bir Şans” diyorlar.

Necla Güner Bağış (Dikiş Kursu):

“Kursa Nişanca Mahallesi'nden katılıyorum. Buraya kendimi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek amacıyla geldim. Bilmediğimiz birçok şeyi de öğrendik. Şimdilik kendim için bir şeyler dikiyorum ama ilerde bunu maddi kazanca da dönüştürebilirim. Ben bütün ev hanımlarına kursa gelmelerini tavsiye ediyorum. Evde boş oturmaktansa, burada zamanlarını daha iyi değerlendirebilirler. Kurs yeni başlamasına rağmen şimdiden çok güzel şeyler ortaya çıkarmaya başladık.”

Aysel Tepe (Dikiş Kursu):

“Kursa Güzeltepe Mahallesi'nden katılıyorum. Kızım okula gittiği için evde yalnız bırakamadığımdan işten ayrılmak durumunda kaldım. Makina aldım ve evde bir şeyler yapıp, satmak istedim. Baktım hiç bilmediğim bir işe atılıyorum, kursa gidip kendimi geliştireyim istedim. Böyle bir kursun açılması benim için büyük bir şans oldu. Duyar duymaz kaydımı yaptırdım. İyi ki bu kurs açılmış, gerçekten çok mutlu oldum. İlerleyen dönemlerde de devam etmeyi, işimi genişletip büyütmeyi istiyorum.”

Fatma Erdinç (Amigurumi Kursu):

“Buraya İslambey Mahallesi'nden geliyorum. Üç yaşındaki torunuma hediye bir bebek gelmişti. Onunla çok güzel oynuyordu. Yıkanabilir ve hijyenik olması da ayrıca güzeldi. Belediyemizden Amigurumi Kursu ile ilgili mesaj gelince katılmak istedim. Torunuma bir şeyler yapabilmek, stres atmak, kaliteli vakit geçirmek ve yeni arkadaşlar edinmek adına kursa katıldım. Ben onkoloji hastasıyım, burada kendimi hastalığımdan arınmış hissediyorum. Bana terapi gibi geliyor. Buradaki idareden ve hocamızdan çok memnunuz. Çok sıcak bir ortam var. Başkanımız Remzi Aydın'a böyle bir yer açtığı için ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Ouafa Chennouri İdrissi (Aşçılık Çırağı Kursu):

“Annem İspanyol babam Faslı. Evlendikten sonra Eyüpsultan'a yerleştim. Yedi senedir Türkiye'de yaşıyorum. Ben farklı bir şeyler yapmak istiyordum. Eşim benim için araştırdı ve burayı buldu. Eşim ve ben Türk yemeklerini çok seviyoruz. Buraya daha güzel ve farklı Türk yemekleri yapmayı öğrenmek için katıldım. Burada çok sıcak bir ortam var. Güzel arkadaşlıklar kurdum. Burada olmayı seviyorum.”

Nevin Yalçın (Amigurumi Kursu):

“Ben Akarçeşme'de oturuyorum. Kursa katılmadan önce bir el alışkanlığım vardı, buraya bildiklerimi pekiştirmek için katıldım. Amigurumiyi severek yapıyorum, herkese de tavsiye ediyorum. Sayılarla bu işi yaptığınız için deşarj oluyorsunuz, başka bir şey düşünmüyorsun, derdin sıkıntın varsa unutuyorsun, rahatlıyorsun ve eve daha pozitif bir şekilde gidiyorsun. Ben yaptığım işleri çocuklara veriyorum, ama satıp aile bütçesine de çok güzel bir katkıda bulunabilirsiniz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“ESER’de çocuklara çok güzel şeyler öğretiyorlar”Önceki Haber

“ESER’de çocuklara çok güzel şeyler öğre...

Bilgi Evleri’nde Atölye Faaliyetleri Devam EdiyorSonraki Haber

Bilgi Evleri’nde Atölye Faaliyetleri Dev...

Yorum Yazın