Eyüplü engelli vatandaşlara film gösterimi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyüplü engelli vatandaşlara film gösterimi yapıldı
Eyüp Belediyesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile beraber Eyüplü engelli vatandaşlara ''800 km Engelli'' filmini izletti.

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Yerleşkesi ile beraber, Eyüp Belediyesi Şeker Hayat, Eyüp Belediyesi Engelli Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (ESER) ve Eyüp Belediyesi Engelli Birimine kayıtlı olan engelli vatandaşlara ''800 km Engelli'' belgesel filmini izletti.

Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin öncesinde filmin yönetmeni Murat Erün yaptığı konuşmada: Bizim bu gün işimiz biraz zor çünkü sizi size anlatmaya çalışacağız. Filmin vermek istediği mesaj şuydu: İki engelli tatile çıkmaya karar verirse, başlarına neler gelir? Aslında bu film engelli olanlardan daha çok engelli olmayanlara mesajlar veriyor. Herkese iyi seyirler diliyorum.'' cümlelerine yer verdi.

2012 TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategori'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülünü alan 800 km Engelli belgesel filmi, engelli gazeteci Hüseyin Eroğlu ve engelli ressam Aydın Erkuş'un motosiklet ve ona takılı yolcu sepetiyle İstanbul’dan Muğla’ya yaptığı on üç günlük yolculuğu anlatıyor. İki arkadaş gezi boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne kadar kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi amaçlıyor.

Belgeselde, iki fiziksel engelli arkadaş uzun süredir çıkmayı hayal ettiği yolculuğu gerçekleştirirken, çoğu engelli gibi bir yerden bir yere "götürülen" değil "giden" olma fırsatını yakalıyor. Yolculuk boyunca yeni yerler keşfeden ikili, bir yandan da engellilerin tatil yapma olanaklarını kontrol ediyor. Otellerin banyoları nasıl, mola yerlerinin engelli tuvaletleri var mı? Antik bir kente gidildiğinde bir engellinin tepelere çıkmasının hiç mi olanağı yok? Tabii bir de toplumun engellilere bakışı ne durumda? Gibi bir çok soruya cevap bulmaya çalışıyorlar.

Yönetmenliğini Murat Erün'ün, yönetmen yardımcılığını Altan Bal'ın, özgün müziğini ise Cafer İşleyen'inyaptığı filmin sonunda, engelli izleyicileri tarafından büyük alkış aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümraniye Belediyesi İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde Aşure DağıttıÖnceki Haber

Ümraniye Belediyesi İstanbul Medeniyet Ü...

Güvenli ve temiz bir Eyüp için çalışmalar sürüyorSonraki Haber

Güvenli ve temiz bir Eyüp için çalışmala...

Yorum Yazın