ESENLER'DEN VAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESENLER'DEN VAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
Sezai Karakoç Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evi(ESGEV)'nin "İyilik Kulübü" öğrencileri, cep harçlıklarıyla temin ettikleri kırtasiye, giyim ve temizlik malzemelerinden oluşan 21 koliyi Van’daki kardeşlerine destek olmak için gönderdi.

Esenler Belediyesi Sezai Karakoç Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evi (ESGEV)'nin  "İyilik Kulübü" öğrencileri, Van’ın Erciş ilçesindeki Karlıyayla, Karakoyunlu ve Aşağı Işıklı ilkokullarında eğitim gören öğrencilere kardeşlik köprüsü kurdu. Öğrencilerin cep harçlıklarıyla temin ettikleri kırtasiye, giyim ve temizlik malzemelerinden oluşan 21 koliyi Van’daki kardeşlerine destek olmak için gönderildi. 2 ay boyunca harçlıklarından arttırdıkları paraları biriktiren "İyilik Kulübü" öğrencilerine öğretmenleri ve aileleri de destek oldu.

ELLERİYLE KOLİLEDİLER

Esenlerli öğrenciler, kış aylarıyla birlikte soğuk geçen Van'daki kardeşlerinin üşümemesi için kalın kazak, ayaklarını ısıtacak çoraplar ile bere ve pantolonları, renk renk, çeşit çeşit kalemlerle yüzlerce okuma ve yardımcı ders kitabı ile defterleri kendi elleriyle kolilediler. Öğrenciler ayrıca okulda ve okul bahçesinde hijyene katkı sağlayacak temizlik malzemelerini de Van'a gönderdiler.

MEKTUP DA YOLLADILAR

Esenler'in "İyilik Kulübü" öğrencileri, gönderdikleri destek malzemelerinin yanı sıra daha önce hiç görmedikleri Vanlı kardeşlerine sevgi dolu sözcüklerle mektuplar yazdılar. Mektuplarında daima kendilerinin yanında olduklarını belirterek, kardeşlik köprüsünü genişleteceklerini söylediler.

BERELERİ TAKIP POZ VERDİLER

Esenlerli kardeşlerinin kendilerine gönderdikleri kolileri heyecan içinde açan Vanlı minikler, çeşitli renk ve modeldeki bereleri takıp fotoğraf çektirdiler. Esenler'den gelen bereler çocukların içini de ısıttı. Minikler çektirdikleri fotoğrafları öğretmenleri aracılığıyla "İyilik Kulübü" öğrencilerine gönderdiler. Vanlı öğrenciler, Esenler'den uzanan kardeşlik köprülerinin ve Esenlerli kardeşlerinin hediyelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
RESULULLAH'A 5 DİLDE NAATLARÖnceki Haber

RESULULLAH'A 5 DİLDE NAATLAR

ESER Engelsiz Yaşam Fuarına katıldıSonraki Haber

ESER Engelsiz Yaşam Fuarına katıldı

Yorum Yazın