Bir öğrenci evinde 15 Temmuz gecesi

Bir öğrenci evinde 15 Temmuz gecesi
Öğrenci evi yüreklerde iz bıraktıSeyyah oyuncular tarafından sahneye uyarlanan ‘Öğrenci Evi’ felsefesiyle, duruşuyla yüreklerde iz bıraktı. 15 Temmuz darbe girişimini gençlerin gözünden sahneye taşıyan oyun, vatan sevgisi ve birlik olmanın önemini anlattı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşan ‘Öğrenci Evi’ 2 perde olarak oynandı. Katılımın yüksek olduğu tiyatro oyun 15 Temmuz darbe girişimi gecesine pencere açıyor. Üniversite öğrencilerinin hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını mizahi dille ele alan oyunun yazarı Yusuf Başak. Oyunun senaryo haline getirilmesi ise Sinan Koçan ve Deniz Öner tarafından yapılmış.

5 kişilik bir oyuncu kadrosu ile sahnelenen tiyatro oyununda Yusuf BAŞAK, Bekir GÖKSEL, Sinan KOÇAN, Deniz ÖNER ve Sameh Can ÜNAL rol alıyor.

Oyuncu Bekir Göksel, oyunun iki farklı hayat görüşüne sahip üniversite öğrencilerinin 15 Temmuz sürecine bakışlarını ele aldığını belirterek, ‘İki perdelik komedi oyunu iki İlahiyat Fakültesi öğrencisi ile farklı iki bölümde okuyan zıt görüşlü öğrencilerin ev arkadaşlığını anlatıyor. Birbirlerinin ön yargılarını, hatalarını, eksiklerini ve kendilerine ait dünya görüşünün ne kadar derin olduğunu fark etmelerini sağlayan bir oyun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde geçiyor. Kimim, neredeyim ve niçin buradayım sorularına cevap arayan oyun mizahın gücünü kullanıyor” şeklinde konuştu.

KIRGIZ BELEDİYE BAŞKANLARINA BAĞCILAR’DA FİNANS YÖNETİMİ SUNUMUÖnceki Haber

KIRGIZ BELEDİYE BAŞKANLARINA BAĞCILAR’DA...

MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTUSonraki Haber

MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU