Bilgi Evleri’nden Mevlana’yı Anma Etkinliği

Bilgi Evleri’nden Mevlana’yı Anma Etkinliği
Yaşamını “Hamdım, piştim, yandım” sözleriyle özetleyen büyük İslam bilgini Mevlana Celaleddin-i Rumi, Fatih Belediyesi Bilgi Evleri ve Semt Konakları tarafından ‘Mevlana Haftası’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programla Şeb-i Arus’unun 744. yılında anıldı.

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri ve Semt Konakları, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği programla Mevlana'yı andı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Kuran-ı Kerim tilavetiyle gerçekleşen program Bilgi Evleri Müzik Kulübü korosu tarafından seslendirilen Demedim mi, Sordum Sarı Çiçeğe, Gel Gör Beni Aşk Neyledi ilahileri programa renk kattı. Programda, Tiyatro Kulübü öğrencileri ‘Gel Ne Olursan Ol Yine Gel’ ve ‘Come Again Come Whoever You are Come’ adlı İngilizce oyunlarını sahneye koydular. Programda ayrıca Silivrikapı Semt Konağı’nın hazırlamış olduğu ‘Doğumdan Düğüne’sinevizyon gösterisi, Fener-Balat Bilgi Evi’nin hazırladığı ‘Şems ve Mevlana’ dinletisi, Marmara Semt Konağı’nın hazırlamış olduğu ‘La Tahzen’ Şiiri ve Müftüali Semt Konağı’nın hazırlamış olduğu ‘Etme’ şiiri yer aldı. Fatihlilerin ve öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program, katılımcılardan tam not aldı. Manevi atmosferin yüksek olduğu programda bazı veliler ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

Kursa Katıldı, Girişimci OlduÖnceki Haber

Kursa Katıldı, Girişimci Oldu

ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT, MART AYINI ISITACAKSonraki Haber

ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT, MART AYINI ISI...