Bilgi Evlerinde Yeni Dönem Heyecanı Başladı

Bilgi Evlerinde Yeni Dönem Heyecanı Başladı
Değişen şartlara uyum sağlayarak sürekli kendini yenileme ve geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdüren Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinde 2018 – 2019 eğitim dönemi, öğrencilerin yoğun ilgisiyle başladı.

İlk ve ortaokul öğrencilerine eğitim desteği vermek, araştırma, etüt, ders çalışma imkânı sunmak ve öğrencilerin zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla 2005 yılından bu yana hizmet veren Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinde yeni dönem başladı. Açıldığı ilk günden bu yana çocukların millî ve manevi değerler çizgisinde modern eğitim materyallerini de kullanarak eğitsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan Bilgi Evlerinde öğrenciler, okullarında aldıkları eğitimi destekleme ve pekiştirme şansı buluyorlar. 2016 -2018 yılları arasında aktif üyesi 4 bin 264 olan bilgi evlerinde, sadece etkinliklerden 7 binin üzerinde öğrenci faydalanıyor.

Çocuklara özel derlenmiş internet erişimli kütüphanesi, branş öğretmenleri ve son teknoloji ile donatılmış sayısal ve sözel etüt sınıfları ile dönem boyunca öğrencilere konu anlatımının yanı sıra test çözme, etüt, ödev hazırlama, araştırma yapma ve sınavlara hazırlanma çalışmaları da yapılıyor.

Ahmet Yesevi, Akşemseddin, İbn-i Sina, Muhtar Ali Arslan ve Yunus Emre Bilgi Evi olmak üzere ilçe genelinde hizmet veren 5 bilgi evinde öğrenciler aldıkları eğitimi destekleyip kitap okuma alışkanlığı kazanırken sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanma imkânı da bulabiliyorlar. Yaş gruplarının gelişim özellikleri ve talepleri göz önüne alınarak hazırlanan atölye - kulüp çalışmaları, kültürel - sanatsal kurslar, yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayan çeşitli kişisel gelişim faaliyetleri ve gezi programları ile öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişimlerine de katkı sağlanıyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında sona gelindiÖnceki Haber

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında son...

Mama getirip film izledilerSonraki Haber

Mama getirip film izlediler