Başkan Hasan Can, Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi’nde Öğrencilerle Buluştu

Bilgi Evi ve Kültür Merkezleri ile ilçenin dört bir yanındaki çocuklara ve gençlere ulaşan Ümraniye Belediyesi, bu merkezlerde verdiği Üniversiteye hazırlık ve takviye kursları sayesinde gençlerin daha başarılı olmasını sağlıyor. Başkan Hasan Can, Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ümraniye Belediyesi, eğitim ve öğretim alanında gerçekleştirdiği projelerle öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ve Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi’nde, 21 farklı şubede; sabahçı, öğlenci ve akşamcı olmak üzere 450 öğrenci hizmet alıyor. Mezun olan öğrenciler hafta içi sabahçı ve öğlenci olarak, Üniversite hazırlık 12. Sınıf öğrencileri ise hafta içi akşamcı ve cumartesi tam gün, 9.10.11. sınıf öğrencileri de Cuma akşamcı, cumartesi sabahçı olarak derslere devam ediyor. Kültür merkezinde Matematik, Geometri, Türkçe, Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Fizik, Tarih ve Coğrafya branşlarında toplam 12 öğretmen görev yapıyor. Bu kapsamda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Cemali Ergül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, kültür merkezinde eğitim gören öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mesut Özdemir, “Sizlerin daha da başarılı olması için Başkanımız Hasan Can Beyefendi sınır tanımıyor. Bu anlamda aileleriniz ve sizlerin adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerle bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada, “Gerçekten sevinebileceğimiz bir tablo ile karşı karşıyayız. Kültür merkezimizde çok önemli eğitim faaliyetleri yapılıyor” dedi.

Geçmiş ve şimdi ki dönem eğitim sistemlerinden de söz eden Başkan Hasan Can, “Öğrenmek, başarmak ve okumak isteyen için dershane şart değildir. Dershane adı altında, soruları çalan, milletin hakkını gasp eden ve devletin içine yerleştirilen çocuklar vardı. Ancak devletimiz bu sistemi kaldırdı. Allah onlardan razı olsun. Artık öğrencilerin alması gereken ders desteği devletin kurumları tarafından karşılanıyor. Aynı bizim yaptığımız gibi. Bu anlamda sizlere, eğitim veren öğretmenlerimize ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Hasan Can, “Arkadaş çevrelerinize dikkat edin. Çünkü sizler bu memlekete lazımsınız dedi. Son olarak Başkan Hasan Can, “Yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi hakkında da bilgi vererek, 9 Ocak- 15 Şubat tarihleri arasında öğrencilerin bu üniversiteye başvurabileceklerini söyleyerek, gençlerin sorularını cevapladı.

gönlüm Ve Yüreğim SizlerleÖnceki Haber

gönlüm Ve Yüreğim Sizlerle