Aşure Bereketi Paylaşıldı

Aşure Bereketi Paylaşıldı
Pendik Belediyesinin Muharrem ayı ve Aşure Günü’ne özel düzenlediği geleneksel “Mersiyeler ve Dualarla Muharrem Aşuresi” etkinliği Gazipaşa Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Pendik Belediyesinin Muharrem ayı vec’ne özel düzenlediği  geleneksel “Mersiyeler ve Dualarla Muharrem Aşuresi” etkinliği Gazipaşa Meydanı’nda gerçekleştirdi. Hüseyin Süer’in ilahileri ve semazen gösterisiyle başlayan programda Muharrem ayının önemine dikkat çekildi.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e vekâlet ederek etkinliğe katılan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın: “Bu ay, birçok güzelliği barındıran bir ay. Hz. Musa’nın (as) Firavun’la mücadelesi bu ayın 10. gününde gerçekleşmiştir. Ayın zamanda Hz. Adem’in (as) tövbesi de yine Muharrem ayının 10. gününde kabul olmuştur. Bunların yanı sıra maalesef Hz. Hüseyin’in (ra) şehit edildiği Kerbela Vakası da bu ayda yaşanmıştır.” dedi.

Binlerce aşure dağıtıldı

Konuşmaların ardından protokol, aşure kazanı başında vatandaşlarla birlikte dua etti. Etkinliğin sonunda ise Pendiklilere aşure ikram edildi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Bayrağı ve Pendik Belediyesi Logolu aşureler yapıldı. Aşureleri bizzat Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın dağıttı. Havanın yağışlı olmasına rağmen programa katılım sağlayan Pendikliler, aşureleri afiyetle yedi.

“Pendik Gündemi Cuma Buluşmaları” BaşladıÖnceki Haber

“Pendik Gündemi Cuma Buluşmaları” Başlad...

Siyaset Ve Karikatür Sergisi AçıldıSonraki Haber

Siyaset Ve Karikatür Sergisi Açıldı