Akademi Genç Bu Hafta Gazeteci Yazar Kemal Özer’i Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akademi Genç Bu Hafta Gazeteci Yazar Kemal Özer’i Ağırladı
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin 8 hafta boyunca uzman akademisyenler ile eğitmenler tarafından çeşitli alanlarda temel bilgileri edinmelerini kapsayan Akademi Genç’in bu haftaki konuğu “Moda vb. Araçlarla İnsan ve Gelecek Yönetimi” söyleşisiyle Gazeteci- Yazar Kemal Özer oldu.

Ümraniye Belediyesi, Akademi Genç programı kapsamında gerçekleşen ve Ümraniyeli gençlerin birçok konuda temel bilgi edinmelerini sağlayan derslere devam ediyor.  Akademi Genç’te bu hafta, “Moda vb. Araçlarla İnsan ve Gelecek Yönetimi” konusu Gazeteci- Yazar Kemal Özer’in anlatımıyla devam etti. Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen seminere Akademi Genç’in öğrencileri katıldı. 

Kemal Özer, “Günümüzde sağlığa olan etkileri düşünülmeksizin birçok moda akımı başlatılıyor. Birçok insan güzel görünmek adına, modaya uymak için vücudunu hiçe sayıp bu akımlara ortak oluyor. Halbuki kişinin güzel olmak uğruna sağlığını bozmak yerine, kendi rahat ettiği ve bedenini bozmayan, kaliteli ve düzgün ürünler kullanması gerekir” dedi.

“Çağımız artık bilgi-bilişim çağı” diyerek konuşmasına devam eden Kemal Özer, “Bu sebeple her şey elimizin altında. Akıllı telefonlar, sosyal medya ve hızlı iletişim ağları. Artık her bilgiye çok hızlı ulaşıyoruz ve bilginin doğruluğu ya da yanlışlığını sorgulayıp, düşünmüyoruz bile. Bu da insanın teknolojinin gerisinde kalmasına sebep oluyor. Hâlbuki insan beyni, düşünme, hayal kurma, yeni fikirler üretme, sorgulama, eleştirme, yorum yapma gibi birçok özelliğe sahipken, bilgisayarlar buna sahip değildir. Bu sebeple, çağımızın yapısını anlamalı ve geleceğe sahip çıkmalıyız. Çünkü çağı anlamak, geleceği öngörmek demektir” diyerek öğrencilerin sorularını yanıtladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımından Bir Başarı DahaÖnceki Haber

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulü...

Mimar Sinan Yeni Muhtarlık Binasına KavuştuSonraki Haber

Mimar Sinan Yeni Muhtarlık Binasına Kavu...

Yorum Yazın