Açık Akademi Kent Seminerleri, İstanbul Yeniden başlığıyla 17 Ekim-23 Kasım tarihleri arasında Akademi'de gerçekleştirilecek. Programlarda yine birçok farklı olgu, yetkin isimlerin yönlendirmesiyle tartışılacak.
Geçtiğimiz dönem ilki gerçekleştirilen Açık Akademi Kent Seminerleri'nin ikincisi, İstanbul Yeniden başlığıyla 17 Ekim-23 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Akademi'de düzenlenecek
Programın özgün tarafını İstanbul'a ait konuların akademik alanın dışına taşarak belediyenin de dahil olduğu bir düzlemde tartışılıyor olması oluşturuyor. Bugüne kadar akademik alan içerisinde konuşulan sorunların, yerel yönetim tarafından da önemsenmesi anlamına da gelen bu program ile bir bakıma İstanbul’un geleceğine dair projeksiyon tutulacak.
KİMLER KATILABİLİR?
Açık Akademi’ye kent üzerine düşünen, tartışan ve üretmek isteyen, yerel yönetimler konusunda akademik veya akademi dışı, teorik veya pratik çalışmalar yürüten herkes katılabilir.
PROGRAM TAKVİMİ
Açık Akademi’nin Güz 2017 Programı Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 2’şer saatlik seminerler şeklinde planlandı. Her biri 6 hafta sürecek seminerler 19.00-21.00 saatleri arasında, Kadıköy Belediyesi Akademi’nin seminer salonlarında yapılacak olup yalnızca Gül Köksal'ın "Tarihi Dokunun Sürekliliği Bağlamında Yeldeğirmeni Örneği" semineri Yeldeğirmeni'nde bulunan TAK'ta yapılacak.
PROGRAMA KATILIM VE KATILIM BELGESİ
Programa online olarak ya da 02164114833 nolu telefon ile başvuru yapılabilecek. Programa katılım ücretsiz olup 6 haftalık programın en az 5 haftasına katılım gösterenlere program bitiminde katılım belgesi verilecek.
TOPLUMSAL CİNSİYET, EŞİT YURTTAŞLIK…
Kadıköy Belediyesi ile TÜSES (Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı) arasındaki işbirliği çerçevesinde yapılacak olan seminer programı 17 Ekim – 23 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek. Açık Akademi’nin 6 haftalık güncel programında; göçmenlik-mültecilik ve toplumsal cinsiyet bağlamında eşit yurttaşlık olgusu, kentlerdeki kamusal alan politikası, tarihi kent merkezlerindeki kentsel yenileme çalışmaları ve soylulaşma olgusu, kentsel-toplumsal hareketler ve siyasal katılım bağlamında yurttaş temelli siyaset, son günlerde etkisi daha da belirginleşen aşırı iklim olaylarına kentlerin uyumu ve son olarak beyaz perdedeki İstanbul temsilleri üzerinden kent ve İstanbul tartışılacak.
Alanında yetkin isimlerin yönlendirmesiyle yapılacak seminerler şöyle: Efe Baysal “Aşırı İklim Olayları ve Kentlerin Uyumu”; Ayça Çiftçi “Sinemanın İstanbul’u”; Yüksel Taşkın ve Baran Uncu “Yurttaş Temelli Siyaset: Siyasal Katılım Modellerinden Toplumsal Hareketlere”; Kumru Çılgın, Erhan Kurtarır, Soner Çalış ve Ece Öztan, “Çeşitlenen Kentlerde Eşit Yurttaşlık ve Birlikte Yaşam: Göç, Toplumsal Cinsiyet, Beden ve Kamusallık” konu başlıklarını katılımcılarla tartışacak.
Ebru Firidin Özgür ve İdil Akyol Koçhan “Demokratik Kent için Kamusal Tartışmalar: Bu meydanlar, bu sokaklar bu parklar hepimizin (mi?)”; Gül Köksal ise “Tarihi Dokunun Sürekliliği Bağlamında Yeldeğirmeni Örneği / TAK” başlıklı seminerleri gerçekleştirecek.
Yorum Yazın