150 ÖĞRENCİ VUSLAT YOLCULUĞUNDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
150 ÖĞRENCİ VUSLAT YOLCULUĞUNDA
"Bir Kitap Bir Dünya" projesinin başarılı öğrencileri, Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gitti. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, öğrencilerden Kudüs ve Filistin için dua etmelerini istedi.

Esenler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte "Bir Kitap Bir Dünya" projesinin başarılı 150 öğrencisini Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine gönderdi. Öğrenciler, Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen törenle Konya’ya uğurlandı. Törene; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve geziye katılan öğrencilerin aileleri katıldı.

DUALARLA GİDİP GELİN

Uğurlama töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ABD'nin Kudüs kararına büyük tepki gösterdi ve "Ey zalimler siz ne karar alırsanız alın başaramayacaksınız. Abdulhamit Han'ın torunları olarak bizler asla buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Konya'ya vuslat yolculuğuna çıkanlardan dua beklediğini söyleyen Başkan Göksu, "Yolcunun duası makbuldür. Sizlerden dua istirham ediyorum. Ülkemiz için, tüm mazlum milletler için, Kudüs için, Filistin için dua edin. Mevla Hazretleri'ne selamlarımızı iletin. Cenab-ı Allah sağlıcakla gidip gelmeyi nasip etsin. Gidişiniz güle güle, dönüşünüz güle güle" diyerek sözlerini tamamladı.

ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN GÖKSU UĞURLADI

Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ve rehber öğretmenleri otobüslerdeki yerlerini aldılar. Başkan Göksu ve beraberindekiler, “Sağ salim gidin ve gelin” diyerek öğrencileri Vuslat Yolculuğu’na uğurladılar.

ŞEB-İ ARUS'A KATILACAKLAR

Türk-İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programı kapsamında öğrenciler, Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler. Şeb-i Arus törenlerine katılacak öğrenciler, 10 Aralık Pazar günü Esenler’e dönecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ENGELLİLER BÜYÜKADA SOSYAL TESİSLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİÖnceki Haber

ENGELLİLER BÜYÜKADA SOSYAL TESİSLERİNDE...

EKRANLARIN EN KOMİK ANLARI Bİ' DOLU MEDYA’DASonraki Haber

EKRANLARIN EN KOMİK ANLARI Bİ' DOLU MEDY...

Yorum Yazın