İstanbul
07 Nisan, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2477.1
  • BIST
    10569.43
  • BTC
    66201$

Genç girişimciden Başkan Kartoğlu’na ziyaret

Genç girişimciden Başkan Kartoğlu’na ziyaret
Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde geliştirdiği “Armada Battle” isimli online bilgisayar oyunuyla birçok başarı elde eden yazılımcı Salih Selim Belek, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başkan Kartoğlu: “Başakşehir Belediyesi olarak diğer tüm teknolojik gelişmelere olduğu gibi bilgisayar oyunlarının geliştirilmesi için de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Başakşehir Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarette Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel de hazır bulundu. Geliştirdiği oyunla Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’ne burslu giren Salih Selim Belek, tasarladıkları oyunun şu anda 50 bin’in üzerinde kullanıcı tarafından 10 dilde ve 28 ülkede oynandığını belirterek, “Son iki aydır bu oyundan ciddi bir gelir elde etmeyi başardık” dedi.

“iyi bir oyun ekonomimize katkı sağlar”

Belek, tüm dünyadaki oyun pazarının Türkiye’nin yaptığı ihracata eşit olduğunu dile getirerek, “Bu, ülkemizden çıkabilecek iyi bir oyun ekonomimizin kalkınmasına ciddi katkılar sunabileceği anlamına geliyor” diye konuştu.

Belek; Armada Battle’i Başakşehir Belediyesi’nin teknoloji ve yaşam merkezi Living Lab’da geliştirdiğini kaydederek, girişimcilere sağladıkları destekten dolayı Başkan Yasin Kartoğlu’na teşekkür etti.

Kartoğlu da, “Sizler yeter ki ülkemizin teknolojik gelişmesi ve ekonomisine katkı sağlayın, biz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!