İstanbul
19 Nisan, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2477.1
  • BIST
    10569.43
  • BTC
    66201$

Deprem Binalarda Ağır Hasara Yol Açtı

Deprem Binalarda Ağır Hasara Yol Açtı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6,6 şiddetindeki deprem sırasında bazı binalarda büyük çaplı hasar meydana geldi. İlçe merkezinde hasar gören 3 camide Cuma Namazı kılınamayacak.

Bodrum açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkiinde bulunan metal tasarım atölyesiyle 3 ayrı cami büyük hasar gördü. Adliye Cami, Bitez Yalı Cami ve Ortakent Yahşi Yalı Cami’nin duvarlarında ve minarelerinde çatlaklar oluştu. Bitez Yalı Camisinin namaz kılınan bölümünün çatısı çökerken, Ortakent Yahşi Yalı Cami’nin kubbesiyle birlikte minaresi yarıya kadar yıkıldı. Hasar gören 3 camide Cuma namazının kılınamayacağı öğrenildi.

BODRUM’DA HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI

Hasar tespit çalışmaları devam ettiği Bodrum’da diğer yandan ise hayat normale dönmeye başladı. Hasar gördüğü için çevresinde güvenlik önlemi alınan camini hemen yanında bulunan sahilde tatilciler denize girmeye başladı. Yaşanan paniğin ardından tatillerini yarım bırakmayan turistlerin yanı sıra bir grup tatilcinin ise ilçeden ayrıldıkları görüldü.

(Mehmet Barlas - Eren Ayhan - Onur Durmuş/İHA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!