İstanbul
20 Mart, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2477.1
  • BIST
    10569.43
  • BTC
    66201$

Başkan Hasan Can Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanat Atölyesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Hasan Can Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanat Atölyesi’ni Ziyaret Etti
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye hizmet binasında bulunan Geleneksel Sanatlar Atölyesi’ni ziyaret ederek Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları eğitmenlerinin birbirinden güzel sanat eserlerini inceleyerek eser sahiplerine teşekkür etti.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki hanımların mesleki becerilerini geliştirmelerini, sosyalleşmelerini, daha verimli zaman geçirmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla başlattığı çalışmalarından biri de Meslek Edindirme Kursları. Kültür merkezleri, bilgi evleri ve Gülden Soyak Engelli Merkezinde yapılan kurslardaki eğitimlerde filografiden tokat baskıya, minyatürden işaret diline, yaşlı bakımından hat sanatına kadar 24 farklı merkezden 40 farklı branştan  istedikleri bir eğitimi uzman eğitmenler eşliğinde alarak; MEB onaylı mesleki eğitim sertifikalarına sahip oluyor.

Ayrıca; Ümraniye Meslek Edindirme Kursları eğitim veren hocalar için belediye hizmet binası içerisinde Geleneksel Sanatlar Atölyesi oluşturmuştu. Bu atölyede eğitmenlerin belediye için tasarladığı hediyelik eşyalar oluşturuluyor.  Osmanlıdan günümüze geleneklerimizi yaşatma adına hazırlanan bu hediyelikler; ebru desenli kravat ve ular, cam varak ürünler, çini ürünleri, gümüş işleme ürünleri, rize bezi dokuma (feretiko), tezhip, hat ve minyatür levhalarından oluşuyor. Bu kapsamda Başkan Hasan Can da Geleneksel Sanatlar Atölyesi’ni ziyaret ederek eserleri yakından inceledi ve bu eserlerin sahiplerine teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!