© Belediyeden Haber - 2017

Yalvaç Ural'dan Türkiye’nin İlk Ve Tek Masal Müzesi’ne Ziyaret

Ünlü gazeteci-yazar Yalvaç Ural, Kartal’da bulunan ve Türkiye’de tek olma özelliğini koruyan Masal Müzesi’ni ziyaret etti. Yakacık’ta bulunan Kartal Belediyesi Masal Müzesi ziyareti sırasında Yalvaç Ural’a, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar eşlik etti. Özellikle çocuklar için ürettiği kitap, dergi ve roman tarzındaki eserleriyle tanınan Yalvaç Ural, ziyareti sırasında müze yetkililerinden bilgi aldı. Sergilenen parçaları dikkatle inceleyen Ural, eserler ile ilgili fikirlerini Kartal Belediyesi yetkilileriyle paylaştı. Ural ayrıca, bünyesinde çok sayıda nadir eseri barından Masal Müzesi’nin ülkemize kazandırılmasına öncülük eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de şükran duyduğunu ifade etti.

Meraklıları, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen belediyecilik ödüllerinde kültür ve sanat alanında ödüle layık görülen Kartal Belediyesi Masal Müzesi’ni, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.

Masal Müzesi 

Şair-Yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünde kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Kartal Belediyesi Masal Müzesi, 2017 yılında kapılarını açtı. Masal Müzesi, tarihte anlatılan ilk masallardan başlayarak günümüz masallarına kadar uzanan bütün söylencelerden izler taşıyor. Müzede ayrıca Cinderella, Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi masalsı kahramanların heykelleri de bulunuyor. Masal Müzesi’nde; Pinokyo’nun bilinen ilk oyuncağından, Don Kişot’un ilk baskı kitabına, Kilisli Muallim Rıfat’ın 1916 yılında ilk kez Osmanlı Türkçesi ile yazdığı Kitab-ı Dede Korkut’tan, çizgi filmlerin temelini oluşturan Laterna Magicalar’a ve dünyanın en önemli fabl yazarı olarak kabul edilen Jean de La Fontain’in orijinal fotoğrafına kadar çok sayıda nadir eser de yer alıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER