© Belediyeden Haber - 2017

Wiesbaden İle Kardeşliğin 5. Yıldönümü Kutlandı

Almanya’nın Wiesbaden Belediyesi ile Fatih Belediyesi, kardeş şehir olmalarının 5’inci yılını kutladı. Almanya’dan gelen heyeti ağırlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dostluğumuzun gelişerek devam etmesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz” dedi.

Fatih Belediyesi ile Almanya’nın Wiesbaden Belediyesi’nin kardeş şehir oluşlarının 5’inci yıldönümü kutlandı. 2008 yılında başlayan kardeşlik  çalışmaları 17 Eylül 2012’de protokol imzalanmasıyla resmiyet kazanmıştı. Kardeş şehir oluşlarının 5’inci yıl kutlamaları için Fatih Wiesbaden Dostluk  Derneği’nin organizasyonuyla 14 kişilik bir heyet Almanya’dan İstanbul’a geldi. Heyette dönemin Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller, Fatih  Wiesbaden Dostluk Derneği Başkanı Thilo Tilemann, Nedret Altıntop Nelson, kurucu üye ve üyeler yer aldı. Heyettekilerin katılımı ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte 5’nci yıl kutlaması gerçekleştirildi.

BAŞKAN DEMİR: ‘DOSTLUĞUN GELİŞMESİNİ ARZU  EDİYORUZ’ 

Kardeş şehir olmanın önemine vurgu yapan Fatih  Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ülkelerin  dostluğunun temelinin insanların dostluklarından  geçtiğini düşünüyorum. Sayın Müller ve  arkadaşlarının başlattığı ve uzattığı dostluk eli Fatih halkı tarafından büyük bir memnuniyetle kabul   edilmiştir ve bu dostluğun da bu tür ziyaretlerle,  kültürel etkinliklerle, sportif etkinliklerle   desteklemesi ve gelişmesi bizim de çok arzu  ettiğimiz bir gelişmedir. Bu vesileyle tekrar sizlere  teşekkür ediyorum. Wiesbaden ile Fatih’te bu  dostluğunun gelişerek devam etmesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Program, hediyeleşmenin ardından toplu fotoğraf çekimi ile  son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER