© Belediyeden Haber - 2017

Ünlü Yazar Handan Öztürk Kartallı Okurlarıyla Buluştu

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; radyo programcısı, sunucu, yazar, belgesel ve film yönetmeni Handan Öztürk’ü Kartallı okurlarıyla buluşturdu.

Özellikle kadınları konu alan; “Aktivist İslamcı Kadınlar”, “Anadolu’nun Ana Tanrıçaları”, “Haremin Büyüsü” belgeselleri, “Roz’un Sonbaharı” adlı sinema filmi ile “Bebekler”, “Kapadokyalı Vampir”, “Mübadil” gibi tanınmış eserleriyle adından söz ettiren radyo programcısı, sunucu, yazar, belgesel ve film yönetmeni Handan Öztürk, Kartallı sevenleriyle kitap tanıtım ve imza etkinliğinde bir araya geldi.

Kartallı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap tanıtım ve imza etkinliği, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ile Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar’ın yanı sıra çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı.

Kendisi de uzun yıllar Kartal’da yaşamış olan Handan Öztürk, Kartal’ın, kendisine bakıp, öz benliğini keşfetmesinde çok önemli rol oynadığını belirterek şunları dile getirdi: “Kartal, beni ben yapan yerlerden birisi. İnsani değerlerimi gerçek anlamda Kartal’da kazandım. Bana bu güzel fırsatı tanıdığı için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum.”

 Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ise, “Böyle gruplar ile birlikte olmak çok hoş ve sıcak oluyor. Konu kitap olunca ortamda her zaman bir tevazu hâkimdir. Kitapsever olmak bambaşka bir şey. Ben de Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz adına sizlere saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 Konuşmaların ardından yazar Handan Öztürk, okurları için kitaplarını imzaladı ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğin sonunda Handan Öztürk’e, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak tarafından Kartal Heykelciği takdim edildi.

Handan Öztürk

 Yazar ve yönetmen. Tunceli’de doğdu, İstanbul’da büyüdü. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirip soluğu İsviçre’de aldı. Bern Radio Förderband’da program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Hamburg Film Enstitüsü’nde yönetmenlik ve sinema eğitimi aldı. Ve yurda dönüp çok Güzel belgeseller çekti. "Haremin Büyüsü", "Bir Doğu Masalı: Galata", "Anadolu’nun Ana Tanrıçaları" ve "Türk Dansları" adlı belgesellere senarist ve yönetmen olarak imza attı. Belgesellerin haricinde yurtdışı ve yurtiçinde televizyonlar için dizi, program, tanıtım ve reklam filmleri çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER