© Belediyeden Haber - 2017

Ümraniye Belediyesinden Öğretmenlere Atık Pil Eğitimi

Ümraniye Belediyesinin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile ortaklaşa düzenlediği, ilçedeki öğretmenlere verilen çevre ve geri dönüşüm eğitimleri sona erdi. Eğitimlerin sona ermesinin ardından Başkan Hasan Can, öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı katılım belgesi takdim etti.

İlçe geneli okullar, iş yerleri ve sitelerde gerçekleştirdiği çevre bilinci eğitim seminerlerinin yanı sıra birçok atığın toplanması konusunda da doğa dostu belediyecilik çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, ilçedeki tüm öğretmenlere atık pil eğitimi verdi. Verilen eğitimlerin ardından öğretmenlere Mili Eğitim Bakanlığı onaylı katılım belgesi takdim edildi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçedeki öğretmenler katıldı.

Açılış konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı, öğretmenlere verilen atık pil seminerinin verimli olması temennisinde bulunarak, “Bu verimi inşallah öğrencilere yansıtabiliriz” dedi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen yaptığı konuşmada, “Biz eğitimcilere dünyayı güzelleştirmek için çok büyük görevler düşüyor. Bu sebeple çocuklarımızı, atıkların çevreye verdiği zararlar konusunda bilinçlendirmeli, bu konuyla ilgili çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Bu bağlamda Belediye Başkanımız Hasan Can Beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yıllar devam eden çevre eğitimiyle ilgili çalışmalarımızın daha da kaliteli olması için eğitimlerimize devam ediyoruz. Sadece öğrencilere verdiğimiz çevre bilincini geliştirme eğitimleri değil; geri dönüşüm çalışmaları, ambalaj atıklarının kaynağında toplanması, bitkisel atık yağların toplanması, madeni atık yağların toplanması, atık pillerin toplanması, ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanması ile elektrik ve elektronik atıkların toplanması gibi birçok çalışmaları da yapıyoruz” dedi.

“Geri dönüşüm atıklarını toplama işini de kendi üstlenen bir belediyeyiz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “1 yıldır; 12 araç ve 40 personelimizle bu işi yapıyoruz” dedi. 2017 yılında 35 okulda 32 bin öğrenciye çevre bilinci aşılamak için eğitimler verildiğinin altını da çizen Başkan Hasan Can, “Günde 37 ton, yılda 13 bin ton ambalaj atığı toplandığını, 2017 yılında 10 bin 500 talep ve şikâyetin değerlendirildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını, yine 2017 yılında çevre kirliği hakkında 900 denetim yapıldığını söyledi. İyi eğitimlerin verilmesi sonucunda yeni kuşağın verimli çalışmalar yapacağına inandığını söyleyen Başkan Hasan Can, emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı öğretmenlere teşekkür ederek” konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından öğretmenlere çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilerek, eğitimin sonunda MEB onaylı katılım sertifikaları dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER