© Belediyeden Haber - 2017

Ümraniye Belediyesi, Marmara Üniversitesi Öğrencilerini Ağırladı

Marmara Üniversitesi-Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler öğrencileri konusu “Ümraniye Belediyesinde Katılımcılık Uygulamaları” olan Kent Sosyolojisi dersini bu hafta Ümraniye Belediyesinde işledi.

Ümraniye Belediyesi; gelişen ve değişen yüzüyle akademi dünyasının da ilgi odağı. Hakkında yazılan birçok tez, makale ve benzeri eserin yanında; sosyolojik alan araştırmalara da konu oluyor. Bu sebeplerle Marmara Üniversitesi-Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler bölümü öğrencileri Kent Sosyolojisi dersi kapsamında Ümraniye Belediyesine gelerek çalışmaları gözlemledi ve bilgi aldı. Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Haydar Karaaslan’ın anlatımıyla belediye faaliyetleri konusunda bilgi edinen öğrenciler, sorularına geniş cevaplar buldular.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk de öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundu. Öztürk, “Yerel yönetimler konusunda eğitim alıp bu alanda çalışmaya gönüllüyseniz, sizler insanlara ulaşmaya çalışacaksınız. Yaptığınız her işte milleti düşüneceksiniz. Hangi rengi severseniz sevin önce kendi vatanınızı sevin. Yüreğiniz vatan ve bayrak sevdasıyla dolu olduğu sürece yapamayacağınız hiçbir şey yok” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sunumdan sonra öğrenciler, belediye binasını gezdi ve sonrasında Çiğdem Restoran’da ağırlandılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER