© Belediyeden Haber - 2017

Ümraniye Belediyesi 7/24 Kar Mesaisine Başladı

Kış mevsiminin gelişiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Ümraniye Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşların huzurlu ve güvenli bir kış geçirmesi için çalışmalara başladı.

Ümraniye Belediyesi; günler öncesinden hazırlıkları tamamlanan ekip ve araçlar ile kış mevsimine hazır olduğunu gösterdi. Ayrıca acil müdahale ekibinin; oluşabilecek olumsuz durumlara en hızlı ve en güvenli şekilde müdahale edilmesi sağlanıyor. Belediye ekipleri greyder, kepçe ve kar küreme gibi yaklaşık 65 araçla olumsuz hava şartları ve yağan kar yağışı ile Ümraniye’de kış çalışmalarına başladı.

Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü dün gece başlayan kar yağışıyla buzlanma ihtimaline karşı tuzlama çalışmalarına başladı. Trafiğin aksamaması, vatandaşların zor durumda kalmaması için karla mücadele ekipleri vardiyalı olarak 24 saat hazır bulunacak. Kış çalışmaları eylem planını hazırlayan Ümraniye Belediyesi; kış aylarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.

Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ümraniye genelinde 18 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 10 adet bakım onarım-tuzlama aracı, 6 adet Bobcat, 1 adet greyder, 9 adet (JCB) kepçe ve yaklaşık 200 kişilik personel olmak üzere 10 bölgede olumsuz hava koşullarında çalışmalarını sürdürüyor. Gece ve Gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak kar timi, 35 mahallede meydana gelecek olumsuzluklara anında müdahale ediyor.

 Kar Çalışmaları için Ekipler Nöbette

Vatandaşlar kar ve olumsuz hava nedeniyle oluşabilecek durumları 444 9 822 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Kar yağışı devam ettiği sürece ekipler tuzlama ve yol açma çalışmalarını devam ettirecek. Kar küreme aracı, kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılıyor. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergâhlarında daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER