© Belediyeden Haber - 2017

Türk lokumunun Eyüpsultan'daki yeni adresi: Paşazade Lokum

Yurt dışında Türkiye dendiği zaman ilk akla gelen üç yiyecekten biri “Turkish Delight” yani lokumdur.

Türk mutfağının uluslararası alanda en çok tanınan tatlılarından olan lokum Türkiye'nin en bilinen geleneksel lezzetleri arasında gelir.

Ziyaretlere giderken hediye olarak götürülen, misafirlere ikram edilen lokum, özellikle Türk kahvesinin yanında hiç eksik olmayan ayrı bir tat, muhteşem bir lezzettir...

Çifte kavrulmuşu, fıstıklısı, güllüsü, sadesi ayrı güzel olan lokumun kökleri Osmanlı'yakadar uzanıyor. O dönemde rahatul-hukum (boğaz rahatlatan) olarak adlandırılan geleneksel Türk lokumu, günümüzde de günlük yaşamda ve kültürümüzde önemli bir yer tutuyor.

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam aleminin en kutsal mekanlarından biri olan Eyüpsultan'da ise bu geleneksel lezzeti birbirinden farklı çeşitleri ile Paşazade Lokum, Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerine sunuyor...

ŞEKER HASTALARINA ÖZEL LOKUM

Eyüp Postası'nda yer alan habere göre; Çifte kavrulmuş, fıstıklı, fındıklı, güllü gibi klasik lokum çeşitlerinin yan ısıra narlı, kakaolu, portakallı, kadayıflı, krokanlı gibi 40'ın üzerinde lokum çeşidini satışa sunan Paşazade Lokum'un en önemli özelliği ise ürünlerinde şeker kullanmaması.

Lokumların üretimlerinde portakal, bal ve havuç gibi tamamen doğal tatlandırıcılar kullanan firma özellikle şeker hastası olan lokumseverler için doğal, hafif ve sağlıklı ürünler üretiyor.

Özellikle içinde sıfır şeker barındıran ham maddesi İran üzümü olarak bilinen zereşk olan zereşkli lokumu ile şeker hastalarına farklı bir alternatif sunan Paşazade Lokum'un en ilginç spesiyallerinden birisi de dışı tamamen orijinal Isparta gül yapraklarıyla kaplanan, içi ise fıstık ve balla doldurulan Güllü Yapraklı lokumu.

ARAP TURİSTLER RENKLİ LOKUMLARA İLGİ GÖSTERİYOR

Tüm çeşitler içerisinde en çok geleneksel Türk kahvesinin yanında ikram edilen çifte kavrulmuş lokumun tercih edildiğini söyleyen Şube Sorumlusu Sadi Beyhan şöyle konuşuyor;

“Özellikle Arap turistler zereşkli lokumu ve daha çok ilgilerini çektiği için farklı renklerdeki lokumları karışık olarak alıyor. Onun dışında narlı fıstıklı, kadayıflı, incirli, portakallı lokumlarımız da büyük ilgi görüyor.

Eyüpsultan'a Türkiye'nin farklı şehirlerinden ziyarete gelen misafirler ürünlerimizden başta 1-2 kilo alıyor. Lokumları tattıktan sonra ise bizleri arayarak on beş kilo siparişte bulunuyorlar.

Biz de istedikleri ürünleri vakumlayarak kargo ile adreslerine gönderiyoruz. Sadece Türkiye'nin farklı illerine değil Kanada, Avustralya, Katar, Suudi Arabistan gibi birçok ülkeye de kargo ile ürünlerimizi gönderdiğimiz oldu”

LOKUM FİYATLARI 10 TL. İLE 60 TL. ARASINDA DEĞİŞİYOR

Paşazade Lokum'a gittiğinizde sadece lokum değil Türk kahvesi de satın alabiliyorsunuz. Kumda pişirilerek sunulan Türk kahvesini, otantik bir şekilde dekore edilen dükkânın üst katında Eyüpsultan Camii'nin manzarası eşliğinde yudumlayabiliyorsunuz.

Lokumların fiyatları çeşidine göre kilosu 10 TL ile 60 TL arasında değişirken, kahve fiyatları da gramajına göre 5,10 ve 40 TL'lik seçeneklerle müşterilere sunuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER