Tarihi Merkez Rehberliği eğitimleri devam ediyor

Eyüp Belediyesi'nin Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Rehberler Odası'nın (İRO) katkılarıyla gerçekleştirilen “Eyüp Sultan Tarihi Merkez Rehberliği” eğitimleri devam ediyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katıldığı programla başlayan eğitimlere 47 kokartlı profesyonel rehber katılıyor.

Eğitimin ikinci gününde rehberlere, konusunda uzman eğitmenler tarafından; Eyüp Sultan'da Taşa İşlenen Medeniyet, Eyüp Sultan'ın Osmanlı'daki Önemi ve Cülus Törenleri, Eyüp Sultan ve İstanbul'a Defnedilmiş Sahabiler, Yangın ve Bostancıbaşı Defterlerinin Mekansal Değişim Açısından Tarihi Coğrafya Belgeleri Olarak Değerlendirilmesi konuları anlatıldı.

Rehberler, Eyüp Belediyesi Meclis Salonu'nda sürdürülen iki günlük teorik eğitimin ardından sahaya inerek eğitimlerine uygulamalı olarak devam ececekler. Bu eğitimlerde de Eyüp Sultan gezilerek tarihi doku ve mekanlar gösterilecek.