© Belediyeden Haber - 2017

Sultangazi'de Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi düzenlediği programda şehit yakınları ve gazileri biraraya getirdi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi düzenlediği programda şehit yakınları ve gazileri biraraya getirdi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Şehitliği en yüksek manevi mertebe sayan bir kültürün çocukları olarak, şehitlerimiz ve gazilerimize duyduğumuz derin saygı, bizi millet yapan en önemli manevi değerlerimizden biridir" dedi.

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül günü gaziler günü olarak kutlanıyor. Sultangazi Belediyesi de Gaziler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte şehit yakınları ve gazilerle biraraya geldi. 

 

Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı'nda düzenlenen programa Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Program şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Protokol konuşmalarının öncesinde ise bir Kıbrıs gazisi, "vatan" temalı şiir okudu.

 

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Şehitliği en yüksek manevi mertebe sayan bir kültürün çocukları olarak, şehitlerimiz ve gazilerimize duyduğumuz derin saygı, bizi millet yapan en önemli manevi değerlerimizden biridir" dedi.

 

Başkan Altunay, "Şehit ve gazilerimiz; vatanımızın bağımsızlığı için hayatlarını ortaya koydular; milletin kurtuluşu için cepheden cepheye koştular. Bu kültür, bugün şehitlerimize ve gazilerimize duyduğumuz derin saygı ve rahmet dualarında bizi birleştiriyor, 'millet' olmamızı resmediyor" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE TEK YÜREK, TEK SES KARANLIK GÜÇLERİN KARŞISINDADIR"

 

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Altunay, "15 Temmuz tarihimiz açısından bir milattır. 15 Temmuz; şanlı destanımızın miladıdır. O gece darbeye karşı milli irade dimdik ayakta durmuştur. O gece canlarını feda eden şehitlerimiz ile canları pahasına mücadele eden gazilerimizi unutmayacağız. Bu millet onlara her zaman minnettar olacaktır. Türkiye'miz Birinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en ağır saldırılarla karşı karşıya. O zaman bir imparatorluğu çökertmişlerdi, şimdi yeniden yükselişi durdurmaya, bizi bir yüz yıl daha rehin almaya, esir almaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Türkiye tek yürek, tek ses karanlık güçlerin karşısındadır" dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER