© Belediyeden Haber - 2017

ŞİLE BELEDİYESİ'NDEN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL PROGRAM

Şile Belediyesi, kültür & sanat etkinliklerine Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ansına planladığı özel bir program ile bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olan “Semada Yıldızlar” albümü 17 Mart gecesi Şile’de sanatseverlerle buluştu. TRT sanatçısı Alev Sağlık’ın söz ve bestelerini oluşturduğu albümde yer alan parçalara Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da eşlik etti.

Şile Belediyesi, Çanakkale Şehitleri’ni Özel Program İle Andı
Şile Belediyesi, Çanakkale Şehitleri’nin aziz hatıralarını yaşatma amacıyla, söz yazarı ve bestekâr Alev Sağlık’ın “Semada Yıldızlar” özel albümü tanıtımı ile “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Özel Programı” etkinliğiyle Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümünü andı.
Şile Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, Şile Belediyesi Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Metin Akbaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan ve kurum amirleri ile çeşitli STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yaşanan Destansı Kahramanlıklar Sahnede Yeniden Anıldı
Şile Kültür Merkezi’nde 17 Mart saat 19.30’da gerçekleşen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Özel Programı”, Şehitlerimizin ruhuna Kur'an Kerim tilaveti ile başladı ve İlçe Müftüsü Metin Akbaş tarafından dûa edildi. Ardından günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları gerçekleştirildi. 

Yaşanan Destansı Kahramanlıklar, Şarkılarla AnlatılıyoR
Şile Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Özel Programı”nda ses sanatçısı ve bestekâr Alev Sağlık, tüm sözleri ve besteleri kendisine ait şarkılardan oluşan ve Çanakkale Kahramanlarımızın aziz hatırasına ithaf ettiği “Semada Yıldızlar” albümünde yer alan eserleri seslendirdi. Çanakkale destanının 107. yıl dönümünde, yaşanan destansı kahramanlıklar Alev Sağlık’ın birbirinden etkileyici şarkıları aracılığıyla Şile Kültür Merkezi’nde bir kez daha anıldı. 

“Semada Yıldızlar” Şile Belediyesi’nin Destekleriyle Albüme Dönüştü
Alev Sağlık’ın Çanakkale Zaferinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize ithaf ettiği, 5 parçadan oluşan albüm Şile Belediyesi’nin destekleriyle CD formatında sanatseverlerle buluştu. Albümde yer alan “Ötme Bülbül” ve “Toprak Ağlar” parçalarına çekilen klipler 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlamak için özel olarak hazırlandı.
 
Şile Kültür Merkezi Sahnesinde Uluslararası Bir Ses SanatçısI
Kurduğu çeşitli korolarla bugüne kadar sayısız konser yöneten ve seslendiren, repertuarında kendine ait çok sayıda eseri bulunan Alev Sağlık, yurtdışında 20’den fazla ülkede ve Türkiye’de kanunuyla pek çok konsere imza atan, yazdığı ve bestelediği eserler ile çok sayıda ödüle de sahip bir ses sanatçısı.

Semada Yıldızlar Dijital Platformlarda ve Youtube Kanallarında
Semada Yıldızlar albümünü dinlemek için ilgili spotify ve youtube hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. Bu özel eserin CD formatını edinebilmek için Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile irtibat kurabilirsiniz.

Spotify
https://open.spotify.com/artist/3xnCagorn80M6xTh73TanC?si=sWirO1GQQQ2yqAhooZCPFw

YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=eaT-y_ZYJy4
https://www.youtube.com/watch?v=JXGi2Sy1t0s

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER