© Belediyeden Haber - 2017

ŞİLE, BAĞLAMA ÜSTÂDI CENGİZ ÖZKAN'I MİSAFİR ETTİ

Şile Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Şileli müzikseverlere birbirinden güzel Anadolu türküleri ile müzik ziyafeti sunan Cengiz Özkan konserine Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra kamu protokolü, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda müziksever vatandaş katıldı.

Usta Müzisyen Birbirinden Güzel Türkülerini Seslendirdi
Şile Belediyesi’nin organizasyonlarıyla Şile Kültür Merkezi, sevilen isimleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Sevenlerinin kendisini; hayatı gönül gözüyle gören, sözleriyle yürek titreten, âşıklık geleneğimizin en büyük temsilcilerinden Âşık Veysel’i en iyi yorumlayan ve bugüne taşıyan sanatçılardan biri olarak gördüğü Cengiz Özkan, sunduğu zengin konser programı ve halk ezgileriyle izleyicilere müzik dolu anlar yaşattı.
 
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Kültür Sanat Şile'mize Konuk Olmayı Sürdürecek.”
Konserin sonunda sahnede Cengiz Özkan’a çiçek takdim ederek, kısa bir konuşma yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Anadolu türkülerinin sevdalısı ve âşıklık geleneğimizin sıkı takipçisi usta müzisyen Cengiz Özkan ile sizlerle Şile Kültür Merkezi’nde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şile'mize konuk olan ve soluksuz izlediğimiz, dinlediğimiz bağlama üstâdımız Cengiz Özkan'a huzurlarınızda gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi Şile’yi Anadolu türküleri ile, yerel müziğimiz ile taçlandırdığı muhteşem bir konsere imza attı. Sanat dünyasının sevilen isimlerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Kültür sanat iklimini Şile'mizde yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
Bağlamayı, Anadolu İnsanının Kendini Anlattığı Bir Enstrüman Olarak Görüyor
Bağlamayı; sadece bir müzik aleti olarak değil edep, adap, ahlâk ve din gibi pek çok erdem ve değerin içinde yer aldığı, Anadolu insanının derdini ve keyfini anlattığı kıymetli bir enstrüman olarak gören Cengiz Özkan'ın, Kırmızı Buğday(1998) ve Bir Çift Selam(2019) gibi bugüne dek yayınlanmış 8 albümü bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER