© Belediyeden Haber - 2017

Sibel Eraslan ile “Zamanı Kuran Kadınlar” söyleşisi

Eyüpsultan Belediyesi Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi'nde Sibel Eraslan'la “Zamanı Kuran Kadınlar” konulu söyleşi düzenlendi.

Hukukçu ve gazeteci Eraslan söyleşide, kutsal düşüncenin içinde örnek rol model olan Hz. Hacer’den, Hz. Asiye’den, Hz.Meryem’den, Hz. Hatice’den ve Hz. Fatıma’dan bahsetti.

“İslam kadını olarak kendimize bir yol haritası çizmek istediğimizde, onların ışıklı yollarını takip ederek zamanı nasıl kurduklarını görürüz.” diyen Eraslan, “Onlar Hz. Adem zamanında da zamanın anneleriydi. Peygamber Efendimiz zamanında da zamanın anneleriydi, kıyamet vakti geldiğinde de zamanın anneleri olacaklar. Demek ki tüm zamanları kuran kadınlar onlar” ifadelerini kullandı.

''GAYEMİZ, İSLAM'IN RAHMET MEDENİYETİ OLDUĞUNU ANLATABİLMEK''

İslam'ın terörle ve şiddetle bağdaştırılmak istendiğini söyleyen Eraslan şöyle devam etti;

“Bizim bunun böyle olmadığını anlatmamız gerekiyor. Rahmet medeniyeti olduğumuzu vurgulayabilmemiz için annelerimiz üzerinden bir bellek oluşturmamız gerekiyor.

İslam'ın yaşayan yüzünü bizler temsil ediyoruz. Bizlerin hayata dair ifade edeceği gerçeklikler İslam ve Peygamberimiz hakkında bir düşünce oluşturuyor. Şuan İslam, terörle ve şiddetle bağdaştırılmak isteniyor”

Kutsal düşüncenin içindeki örnek ve rol modeli olan kadınları konu alan kitaplarının olduğunu söyleyen Eraslan şu ifadeleri kullandı;

“Bunlar; Hz. Asiye, Hz. Meryem, Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Hacer ve Hz. Aişe'dir. Hep Batı üzerinden örnek kadınlar veriliyor. Örnek insan Batı'daki insan olarak gösteriliyor. İnsanoğlunun varoluşundan itibaren bugüne kadar süren başka bir yürüyüş var.

Gerçek yürüyüş budur. Eyüpsultan Belediyesi'nin bu çalışmalarını çok önemsiyorum. Çünkü çok uzun yıllar kadınlar eğitime, sanata ve kültüre mesafeli kaldılar"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER