Şehir ve Medeniyet Okulu, Altay Cengizer’i ağırladı
AVRUPA YAKASIEyüpsultan Belediyesi Genç Akademi tarafından düzenlenen, kendine has eğitim modeli ile alanında bir ilk olan Şehir ve Medeniyet Okulu'nun 2017-2018 yeni dönemi tüm hızıyla devam ediyor.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın örnek gösterilen uygulamalarından biri olan Şehir ve Medeniyet Okulu'nun 2017-2018 döneminin ikinci dersi, Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü programda Türkiye'nin UNESCO Daimî Temsilcisi Büyükelçisi Ahmet Altay Cengizer, katılımcılara, İstanbul'un "Dünya kültür mirasındaki yerini" anlattı.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Irmak, katılımlarından dolayı Büyükelçi Altay Cengizer'e plaket takdim etti.
KATILIMCILAR GENİŞ İMKANLARDAN YARARLANIYOR
Adayların internet üzerinden gerçekleştirdikleri ön başvuru ve mülakat sürecinden sonra katılımlarının belirlendiği Şehir ve Medeniyet Okulu, 2018 Mayıs ayına dek sürecek; seminerler, atölyeler, saha araştırmaları, akademik okumalar ve proje geliştirmeleri gibi entegre etkinlik ve sosyal programlar ile katılımcılarının kendilerini geliştirmelerine büyük imkanlar sunacak.
AHMET ALTAY CENGİZER KİMDİR?
TED Ankara Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Ahmet Altay Cengizer, Uluslararası Tarih alanında London School of Economist’ten yüksek lisans derecesine, Columbia Üniversitesi'nden Önleyici Diplomasi ve Kriz Yönetimi alanında diplomaya sahip.
2007-2009 yıllarında Harvard Üniversitesi Weatherhead Center for International Affairs üyeliğinde bulunmuş olan Cengizer, Birinci Dünya Savaşı ve öncesi dönemde uluslararası siyasi ortam ile diplomasi tarihi üzerine çalışmalarını sürdürdü.
Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine 1979 yılında başlayan Cengizer, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1994 yılında Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışman Yardımcısı olarak görev yapmıştı.
1996-1998 yıllarında ise Şikago Başkonsolosu olarak görev yapmış, 2000-2005 yılları arasında Türkiye'nin BM nezdinde Daimî Temsilci Yardımcılığı görevinde bulunmuş, 2005-2006 yıllarında Duşanbe Büyükelçiliği görevini yürütmüştü.
2007 yılında Siyaset Planlama Genel Müdürü olarak atanan Cengizer, 2009-2013 yıllarında Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi olarak görev yaptı.
2013 yılında Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İlişkiler Genel Müdürü olarak görev yapan Cengizer, 2014'te yeniden Siyaset Planlama Genel Müdürü olarak atanmıştı.
1 Kasım 2016 tarihi itibarıyla da UNESCO Daimî Temsilcisidir.
İlginizi Çekebilir