© Belediyeden Haber - 2017

RASÛLULLAH'I Örnek Alanın İşi Rast Gider

"Osmanlı'dan Günümüze Portreler" programında Peygamber Efendimiz'i anlatan Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, "Bizim bilmediğimiz bir Hz. Muhammed (S.a.v.) tasviri var, onu layıkıyla bilmediğimiz için işlerimiz yolunda gitmiyor, işlerimizde tosluyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği “Osmanlıdan Günümüze Portreler” programında Esenlerliler ile bir araya geldi. Sayar, programda Peygamber Efendimiz'in hayatını anlattı.

PARAYLA İMTİHANIMIZ ZOR

Peygamber Efendimiz'in hayatı ve kişiliğiyle ilgili bilgimizin az olduğunu ve bu konuda bize öğretilenler haricinde de bilgi edinmemiz gerektiğini söyleyen Güner, "Bizim bilmediğimiz bir Hz. Muhammed (S.a.v.) tasviri var, onu layıkıyla bilmediğimiz için işlerimiz yolunda gitmiyor, işlerimizde tosluyoruz. Peygamber Efendimiz mescidinde sohbet ederdi. Bu sohbetlerde 'crème de la crème' diye tarif edebileceğimiz cemaatinden sekiz on kişi bulunurdu. Dışarıdan o meclise giren bir kişi, Hz. Muhammed'in kim olduğunu bilemezdi. Şimdi biz ne yapıyoruz, sohbet bile etmiyoruz. Bir zamanlar televizyon için sohbeti öldürecek diyorlardı, şimdi herkesin elinde telefon sofraya öyle oturuyoruz. Günümüzde insanlar eğlenceyi ve ticareti gördüklerinde dini bırakıyorlar. Müslümanların parayla imtihanı çok zor, orada sınıfta kalıyoruz. Peygamber'in insani özelliklerini bilmemiz gerekiyor. Peygamberimizin davranışlarını esas almak lazım. Kuran'ı ve hadisleri okumak lazım" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER